Panikk i Kiev, Kharkov-fronten vakler

0
Illustrasjonsbilde

Russiske styrker har invadert områdene nordøst for Ukrainas nest største by Kharkov, og de har inntatt en rekke landsbyer. Dette har utløst panikk i Kharkov og Kiev.

Ifølge en artikkel i Wall Street Journal som er gjengitt i Kyiv Post, har Ukrainas evne til å avskjære russiske missiler falt dramatisk.

Det hevdes at forsvarsverkene ved Kharkov, som Ukraina hadde fått penger av vesten til å bygge, ikke ble bygd i så stor grad som planlagt på grunn av korrupsjon. Offisielt heter det i Kiev at «de var vanskelige å bygge». Det vil si, de ble ikke bygd. Så da vet vi hvor noe av de norske milliardstrømmene har blitt av.

Kyiv Independent skriver at den russiske offensiven fortsetter og at 6000 sivile er evakuert fra området. Den ukrainske generalstaben sa at russerne hadde hatt «taktisk suksess«.

Neocon-nettstedet Institute for the study of war ber inntrengende om at USA må tillate Ukraina å angripe mål dypt inne i Russland:

Alexander Mercouris sier at splittelsen øker i Kiev der toppene bebreider hverandre. Ved fronten deserterer soldatene i større grad enn før.

Forrige artikkelIndia og Iran vil forbinde Russland med Indiahavet
Neste artikkelEn hær og et land på sammenbruddets rand