Jemen angriper amerikansk destroyer i Rødehavet

0
Yahya Saree / Foto: Jemens væpnede styrker

De jemenittiske væpnede styrkene sa at de også angrep et kommersielt fartøy som var på vei til den israelske havnen Eilat.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

De jemenittiske væpnede styrkene kunngjorde 15. mai sine angrep mot to skip i Rødehavet, et av dem et krigsskip fra USA.

«Marinestyrkene til de jemenittiske væpnede styrker gjennomførte en militær operasjon rettet mot den amerikanske destroyeren ‘USS Mason’ i Rødehavet med en rekke dertil egnede marinemissiler», kunngjorde den jemenittiske væpnede styrkens talsmann Yahya Saree i en TV-uttalelse onsdag. Han bekrefter at styrkene oppnådde nøyaktige treff på USS Mason.

USS Mason var i Rødehavet som en del av Operation Prosperity Guardian, som har som mål å beskytte israelsk skipsfart fra Jemens operasjoner. Den amerikanske sentralkommandoen sa mandag at den hadde ødelagt en drone og et missil som ble skutt opp av de jemenittiske væpnede styrkene.

De væpnede styrkene bekreftet også et vellykket angrep på et annet skip i Rødehavet, identifisert som «Destiny».

Jemen forklarte at «Destiny» ble angrepet fordi den brøt blokaden rettet mot skip på vei til israelske havner.

Uttalelsen forklarte at skipet var på vei til den sørligste israelske havnen i Eilat 20. april og at de ansvarlige for skipet gjennom «bedrag og fortielse hevdet at det var på vei til en annen havn».

De væpnede styrkene uttalte at de hadde overvåket skipet og advarte skipet «om ikke å gå inn i havnene i det okkuperte Palestina». Ved brudd på disse kommandoene ble Destiny forbudt å seile i områdene som faller inn under operasjonens mandat.

Saree gjentok at Jemen ikke ville stanse operasjonene før aggresjonen mot det palestinske folket på Gazastripen ble stoppet.

Jemen kunngjorde nylig at det vil utvide sitt operasjonsområde til Middelhavet som en del av operasjonens fjerde fase.

Forrige artikkelWHO og infodemi
Neste artikkelSegregering og sikkerhetsklarering
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.