Israel slipper bomber dypt inne i Libanon

0

De israelske angrepene nær Sidon kom etter at Hizbollahs angrep har blitt mer sofistikerte og forårsaker flere israelske tap.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Israelske luftangrep traff et område dypt inne i Libanon og drepte tre mennesker nær kystbyen Saida (Sidon), rapporterte libanesiske offisielle medier 17. mai.

Det nasjonale nyhetsbyrået (NNA) sa: «Israelske angrep ble rettet mot Najjariyeh og Addousiyeh», to landsbyer omtrent 30 kilometer fra den israelsk-libanesiske grensen, hvor de fleste israelske angrep har funnet sted i den sju måneder lange krigen.

NNA identifiserte ikke ofrene. En kilde nær Hizbollah sa til AFP at de tre ofrene inkluderte to syrere og en libanesisk mann.

Tidligere fredag ​​lanserte Hizbollah det første libanesiske luftangrepet noensinne mot et israelsk mål, ved å bruke en dronetype man aldri tidligere har sett.

Tre israelske soldater ble skadet – én av dem alvorlig – i droneangrepet.

Den israelske nyhetskanalen Channel 13 bemerket 16. mai at Hizbollahs angrep har blitt dristigere og mer sofistikerte og resulterer i flere israelske tap.

Den 15. mai målrettet Hizbollah Israels flykontrollbase Meron og Pranit-kasernene i Galilea med dusinvis av raketter og missiler.

Hizbollah kunngjorde i en uttalelse samme dag at de traff hovedkvarteret til den israelske hærens 91. divisjon i Pranit-kasernen med Burkan-missiler. 

Tel Aviv sa at 60 raketter ble avfyrt fra Libanon, noe som forårsaket «mindre skade» på Meron-basen.

En kilde fortalte den russiske kanalen Sputnik at mer enn 100 raketter ble avfyrt mot Meron-basen og Pranit-brakkene, og la til at «røyk ble sett stige opp» fra de to stedene. 

Hizbollah-krigeren Hussein Ibrahim Makki ble drept i et israelsk luftangrep sør for den sørlibanesiske byen Tyre om kvelden 14. mai.

Attentatet tirsdag kveld kom etter at Hizbollah utførte flere operasjoner mot Israel, inkludert nedskytingen av en israelsk overvåkingsballong som ble brukt mot motstanden. 

Hizbollah har angrepet israelske militære installasjoner daglig siden 8. oktober i solidaritet med Gaza og til støtte for den palestinske motstanden. De har lovet å fortsette å gjøre det til krigen i Gaza er avsluttet. 

Forslag om deeskalering fremsatt av Washington og Paris har fortsatt å mislykkes når det gjelder å presse Hizbollah til å stoppe sine operasjoner.

«Libanonfrontens første og fremste mål er å bidra til å presse Israel til å stoppe krigen i Gaza», sa Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i en tale 13. mai.

Forrige artikkelZelenskys tidligere rådgiver: – Republikken Ukraina er ferdig
Neste artikkelIrans president og utenriksminister døde i helikopterkrasj
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.