Hvordan BlackRock erobret verden

0
BlackRock eier "alt"

Faste lesere av steigan.no er godt kjent med dem vi kaller «de vanlige mistenkte», nemlig investeringsfondene State Street, Vanguard og ikke minst BlackRock. Sistnevnte forvalter direkte en kapital på over 10 billioner amerikanske dollar, det vil si 10.000 milliarder dollar. I tillegg eier de den elektroniske forvalteren Aladdin som forvalter 21 billioner dollar. Den samlede kapitalen BlackRock har under forvaltning dirkete og indirekte er altså på 31 billioner dollar, eller markant med enn USAs BNP på 25 billioner dollar.

Analytikeren James Corbett lagde en video om denne mastodonten i amerikansk og global økonomi i 2023. Han begynner med å peke på det vi også har gjort:

Hei! La oss spille et lite spill.

La oss forestille oss at du er Joe Q. Normie, og du går tom for dagligvarer. Du hopper inn i bilen og drar til butikken. Hvilken butikk går du til? Hvor ellers, Walmart, selvfølgelig!

Og som et uvitende offer for sukkerkonspirasjonen, hva kjøper du når du er der? Cola, selvfølgelig!

Og du kan bli vaksinert på Walmart i disse dager, ikke sant? Da kan du like gjerne sørge for at du får din sjette Moderna-booster mens du er der!

Og ikke glem å fylle bensin på vei hjem!

Skremmer dette deg? Så hvorfor stenger du deg ikke inne i huset ditt og går aldri ut og handler igjen? Det vil vise dem! Tross alt kan du alltid bestille det du trenger fra Amazon, kan du ikke?

Legger du merke til et mønster her? Ja, i tilfelle du ikke har hørt det før er BlackRock, Inc. nå offisielt overalt. De eier alt.

Se videoen her:

Episode 449 – How BlackRock Conquered the World

Se også vår serie:

YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
Forrige artikkelColombia bryter båndene med Israel
Neste artikkelJoe Biden vurderer å erklære en «klimanødssituasjon»
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.