Dekorert USA-oberstløytnant: «Det er totalt umulig for Ukraina å vinne krigen mot Russland»

0
Oberstløytnant (ret.) Daniel Davies.

Oberstløytnant Daniel L. Davis er en pensjonert fire ganger kampveteran som tjenestegjorde i den amerikanske hæren i 21 år. Han ble tildelt bronsestjernemedaljen for tapperhet i slaget ved 73 Easting under Gulfkrigen i 1991 og tildelt en bronsestjernemedalje i Afghanistan i 2011.

Ved Defense Priorities er Davis seniorstipendiat med fokus på amerikansk utenrikspolitikk, internasjonal sikkerhet, militær analyse og andre relaterte emner. Davis er forfatter av «The Eleventh Hour in 2020 America». Artiklene hans om forsvar, utenrikssaker og sosiale spørsmål har blitt publisert i The Washington Post, The New York Times, Chicago Tribune, USA Today, Newsweek, CNN, Fox News, The Guardian, TIME, Politico og andre publikasjoner. Han er en hyppig gjest på Fox News, Fox Business News, NBC News, BBC, CNN og andre TV-nettverk. Davis var også mottaker av 2012 Ridenhour Prize for Truth-telling.

Vi understreker dette for å gjøre det klart at det er en militær fagperson og ingen tradisjonell systemkritiker som uttaler seg.

Han har også vært fast spaltist på nettstedet 19fortyfive.

Daniel Davis har sympati med Ukraina og er kritisk til Russland. Men i likhet med oberst Macgregor er han kommet til at dette er en krig Ukraina ikke kan vinne, og at videre krig bare vil ødelegge Ukraina enda mer og føre til at enda mange titusener av unge ukrainere vil komme til å dø for en feilslått strategi.

Daniel Davis skrev i 2023 at Russland har lært av de feilene landet gjorde under den første delen av krigen, og at endringene i taktikk og operasjonsmåte nå gjør at Russland sakte, men sikkert er i ferd med å vinne krigen.

Sad Reality: The Ukraine War Is Now Going Russia’s Way.

I mars i år holdt han et kort innlegg på en konferanse om Kongressbevilgningene til Ukraina. Konferansen ble arrangert av forumet Open to debate, som holdes under paraplyen til Council on Foreign Relations, tenketanken som er det nærmeste man kommer herskerklassens egentlige parti i USA. Blant andre deltakere på konferansen var John Mearsheimer. Dette viser at enkelte steder i USA, også svært nær maktsentrene, er det en takhøyde som ganske enkelt ikke finnes i Norge.

Der sa han med tyngde at det ikke finnes noen måte Ukraina kan vinne denne krigen på:

.

Forrige artikkelNår ansatte velger bedre arbeidsvilkår blir det blir framstilt som lureri
Neste artikkelCameron: Ukraina kan angripe Russland med britiske våpen