Cameron: Ukraina kan angripe Russland med britiske våpen

0
Storbritannias utenriksminister leker med ilden.

Klokka tikker tydeligvis ubønnhørlig mot en direkte krig mellom Vesten og Russland. Storbritannias tidligere statsminister David cameron, eller Baron Cameron of Chipping Norton, som er hans adelige tittel, har nylig godkjent at Ukraina kan bruke britiske våpen til å angripe mål inne i Russland.

Ukraina har «rett» til å bruke britiskleverte våpen for å angripe Russland på dets eget territorium, sa Storbritannias utenriksminister David Cameron på en reise til Kiev.

I et intervju med Reuters sa Cameron at det var opp til Ukraina å bestemme hvordan britiske våpen brukes.

På spørsmål om det inkluderte mål inne i Russland, sa han: «Ukraina har den retten. Akkurat som Russland slår inn i Ukraina, kan du ganske lett forstå hvorfor Ukraina føler behov for å sørge for at de forsvarer seg selv».

Politico kommenterer:

Siden begynnelsen av krigen har Ukrainas vestlige partnere satt én betingelse for at Kiev skal fortsette å få militærhjelp – ikke slå til i Russland. Men land som Finland og Latvia har siden sagt at de støtter Ukrainas rett til å bruke våpen de har gitt for å forsvare seg, inkludert angrep på Russland.

Cameron, en tidligere britisk statsminister som vendte tilbake til frontlinjepolitikken sent i fjor, talte på sin andre tur til Kiev siden han begynte på jobben.

Det kommer ei uke etter at Storbritannia kunngjorde sin største militære hjelpepakke til Ukraina noensinne. I en ytterligere demonstrasjon av støtte lovet Cameron 3 milliarder pund årlig militærhjelp til Ukraina «så lang tid det måtte ta».

Det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova kommenterte dette slik: «Dette er første gang en vestlig politiker så ærlig har erkjent det som lenge har vært en velkjent hemmelighet for et flertall av verdens land: At Vesten fører en skjult krig mot Russland med hendene til ukrainere». «Russland vil svare hvis Ukraina satte i gang angrep mot russisk territorium med britiske våpen», la hun til.

«Hvor uansvarlig og uforstående må du være for ikke å innse hva slike uttalelser fører til, spesielt med hensyn til land med atomvåpen», sa Zakharova i en orientering.

Et britisk angrep på Russland kan føre til et russisk angrep på Storbritannia eller britiske baser

Russland har all grunn til å betrakte dette som at Storbritannia ikke bare godkjenner, men oppmuntrer Ukraina til å bruke britiske våpen mot russisk territorium. Når det gjelder avanserte vestlige våpen, så kommer de alltid med trent vestlig personell. Slike angrep må derfor i Moskva oppfattes som angrep styrt fra London. Det gjør britisk territorium til legitimt mål for russisk gjengjeldelse.

Og her snakker vi om to nasjoner som begger har kjernefysiske våpen.

Hvor uansvarlig går det an å bli?

Og til krigshisserne her hjemme: Det er dette dere er med på.

Forrige artikkelDekorert USA-oberstløytnant: «Det er totalt umulig for Ukraina å vinne krigen mot Russland»
Neste artikkel49 senatorer til Joe Biden: Dropp støtten til WHO-traktaten!