Ukrainas militærsjef: Situasjonen på østfronten betydelig forverret

0
Ukrainas øverstkommanderende Oleksandr Syrskyi til venstre. / Kilsde X /Twitter

«Situasjonen på østfronten har forverret seg betydelig de siste dagene,» sa Ukrainas øverstkommanderende Oleksandr Syrskyi på Telegram.

Ukrainas øverste militærgeneral advarte lørdag om at slagmarksituasjonen øst i landet, som fortsetter å være episenteret for de heftigste kampene i Ukraina, har forverret seg kraftig.

«Dette er først og fremst på grunn av den betydelige intensiveringen av fiendens offensive handlinger etter presidentvalget i den russiske føderasjonen», la han til, i kommentarer oversatt av NBC News.

Syrskyi sa at varmt, tørt vær hadde lettet russiske styrkers angrep på ukrainske stillinger i Lyman- og Bakhmut-områdene i Donetsk-regionen i det østlige Ukraina, med russiske «angrepsgrupper støttet av pansrede kjøretøy», inkludert dusinvis av stridsvogner og infanterikampkjøretøyer.

«Til tross for betydelige tap, øker fienden innsatsen ved å utplassere nye enheter med pansrede kjøretøy, og av og til oppnå taktisk suksess», sa Syrsyki.

Russlands militære mål, i det minste på kort sikt, er å erobre resten av Luhansk- og Donetsk-regionene i det østlige Ukraina, områder som de for øyeblikket bare delvis okkuperer.

Russiske styrker har gjort noen bemerkelsesverdige fremskritt i Luhansk og Donetsk de siste månedene, hjulpet av deres fordeler når det gjelder arbeidskraft og forsyninger av artillerigranater. Lørdag hevdet Russlands forsvarsdepartement at styrkene deres hadde erobret en annen landsby, Pervomaisk, i Donetsk. CNBC klarte ikke å bekrefte påstanden, og Ukraina har ennå ikke kommentert.

Frontlinja ved Chasov Jar.

Situasjonen rundt byen Chasov Yar, på den østlige frontlinjen, er vanskelig og spent med området under konstant brann, har Ukraina sagt. Byen ligger 20 kilometer vest for Bakhmut, som Moskva tok i mai i fjor i et angrep ledet av leiesoldater fra Wagner-gruppen.

Ukrainas øverstkommanderende hevder at den øverste ledelsen i Russland ga en ordre om å ta kontroll over Chasov Yar innen 9. mai.

Russlands FN-ambassadør, Vasily Nebenzya, sa 11. april at det neste møtet om Ukraina vil handle om Ukrainas betingelsesløse kapitulasjon:

Se også kommentaren fra The Durans Alexander Mercouris:

Iran Strikes Israel, Hits Airbases, US Pleads No Israel Response; Ukr Troop Surrenders, Chasov Yar

Forrige artikkelIran erklærer «oppdraget fullført»
Neste artikkelRød Ungdom vraket lederen – anklager om ukultur