Krigshysteriet når nye høyder

0
Enkelte angrepspunkter utpekt som typiske for mikrobølgesyke. Plakat fra to franske forskere.

Russland utpekes i gammel sak om mikrobølgesyke.

Av Einar Flydal.

Dagsrevyen 2. påskedag meldte at Russland nå har tatt i bruk «atomvåpen» for å skade diplomater. Dette er en skikkelig «avis-and» som nå skal hisse oss ytterligere opp mot Russland som den store stygge ulven.

Hvem som enn er kilden til denne meldingen, er slikt vås farlig og det bidrar til fiendebilder som trekker en krig nærmere.

(Enkelte angrepspunkter utpekt som typiske for mikrobølgesyke. Plakat fra to franske forskere, se bloggpost 08.01.2019)

Saken er mange år gammel, fra 2016, og handler mest om mikrobølgesyke, altså et knippe symptomer som enkeltpersoner får noen av, men gjerne ikke de samme, etter eksponering for mikrobølger. Og de blir gjerne overømfintlige deretter. Dette er en etablert diagnose.

Diplomatsyken rammet først folk stasjonert i Guanzou i Kina og på Cuba, men nå er det rapportert om tilfeller flere andre steder. Hva de har vært utsatt for, er helt uklart, men det er blitt spekulert om strålevåpen.

Noen aviser har nå slått opp en ny variant: At det er Russland som står bak. Slik bidrar de til uten noe som helst konkret grunnlag å skape krigsstemning og krigsfrykt. Situasjonen mellom USA og Russland er farlig nok som den er.

Her er min versjon, som jeg sendte til NRK Dagsnytt straks etter sendingen i går:

Det ble i Dagsrevyen ca. kl. 19:16 i dag meldt om en «ny» opplysning om årsak til «Havanasyndromet». Den skulle være at helseplagene som mange ambassadefolk fra Canada og USA har opplevd på Cuba (men også i Kina og i India), skulle skyldes et russisk «atomvåpen«.

Dette er uriktig og på ingen måte dekning for, ikke en gang i presseoppslagene som ble vist: Den tyske teksten til høyre [i oppslaget] skriver om et «mikrobølgevåpen».

Mikrobølgevåpen og ulike andre slags energivåpen har vært utviklet på forsøksstadiet siden før 2. verdenskrig.

At plagene skulle skyldes et mikrobølgevåpen, er en hypotese som er framsatt for et par år siden i rapporter fra to av USAs hemmelige tjenester, men uten noen form for konkretisering, men [de skriver at] skriver at noen er åpenbart mer sensitive enn andre for mikrobølger.

Det som derimot er den entydige konklusjonen fra et offentlig oppnevnt ekspertutvalg fra USAs National Academies of Sciences, er at når man ser symptombildet under ett, er det høyst sikkert at symptomene skyldes eksponering for mikrobølger. Dette framgår i følge rapporten av det samlede bildet, dvs. sammensetningen av symptomer hos de rammede.

Referansen til rapporten er:

National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine. 2020. An Assessment of Illness in U.S. Government Employees and Their Families at Overseas Embassies. Washington, DC: The National Academies Press.

Rapporten kan lastes ned her: https://doi.org/10.17226/25889

Det er på ingen måte klart eller kartlagt om årsaken til helseplagene hos de ansatte diplomatene like gjerne kan være er kilder utenfra eller egne kilder, f.eks. 5G- eller satellittmobiltelefoner, WiFi eller annet utstyr som de bruker i sine egne kontorlokaler, som nok er skjermet, og derfor gir en eksponering som er flere ganger høyere enn normalt. Rapportene gjør det klart at «mikrobølgesyke» kan ramme enkelte overfølsomme. Det regnes blant forskere med en andel ekstra følsomme på ganske løselig 5 – 10% av befolkningen. Det er dermed ikke unaturlig at det kan bli en del rammede.

Jeg kjenner spesielt godt til temaet fordi jeg har arbeidet full tid med temaet helsereaksjoner på mikrobølger siden ca 2010.

Jeg er utdannet statsviter og telekomstrateg, men har gravd i dette temaet siden jeg ble pensjonist.

Jeg har også hatt direkte forbindelse med en av de sentrale utrederne fra National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine og med rådgiver bak de nevnte rapportene fra de hemmelige tjenestene.

Jeg har også skrevet om temaet i en del blogger: https://einarflydal.com/?s=Havana

Med vennlig hilsen

Einar Flydal
(adresseinfo)

Enkelte kilder:

Anomalous Health Incidents: Analysis of Potential Causal Mechanisms, I C Experts Panel Assessment, September 2022, https://t.co/FyoQo4kiuj

Karem, Brian: Declassified report suggests «Havana syndrome» could result from energy weapon, Salon, March 29, 2023, https://www.salon.com/2023/03/29/exclusive-declassified-report-suggests-havana-syndrome-could-result-from-energy-weapon/

Pulsed RF: Plausible Cause of Havana Syndrome – Declassified Intelligence Report Renews Concern over RF Weapons, Microwave News, March 30, 2023, https://microwavenews.com/short-takes-archive/pulsed-rf-plausible-cause-havana-syndrome

CIA officer suffers ‘Havana syndrome’ symptoms on India trip – reports, RT, 21 Sep, 2021, https://www.rt.com/usa/535399-cia-india-havana-symdrome/

CIA ‘removes Vienna boss’ over Havana syndrome outbreak, https://www.bbc.com/news/world-europe-58675144

Cuban researchers say ‘no scientific evidence’ for US’ ‘Havana Syndrome’ claims, RT, 13 Sep, 2021, https://www.rt.com/news/534749-cuba-scientists-reject-havana-syndrome/

The Guardian 1.3.2023: ‘Havana syndrome’ not caused by foreign adversary, US intelligence says, https://www.theguardian.com/us-news/2023/mar/01/havana-syndrome-us-intelligence-services-determine-no-foreign-adversaries

CounterPunch 8.3.2023: The Havana Syndrome Case Cracked, https://www.counterpunch.org/2023/03/08/the-havana-syndrome-case-cracked/

Martinez, Jose A.: “Den epidemiologiske studien av «Moskva-signalet» – 40 år etter”, norsk oversettelse ved Paul Arthur Ingebretsen og Einar Flydal, av originalen The “Moscow signal” epidemiological study, 40 years on, Rev Environ Health 2019;34(1):13-24, https://einarflydal.com/?smd_process_download=1&download_id=69173

Forrige artikkel– Iran vil svare på Israels angrep på konsulatet i Syria
Neste artikkelRøde kviger truer med å sette full fyr på Midtøsten