– Iran vil svare på Israels angrep på konsulatet i Syria

0

Washington var raskt ute med å ta avstand fra angrepet, og hevdet å ikke ha noen forkunnskaper eller å ha vært involvert.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Irans president Ebrahim Raisi sverget 2. april på at det dødelige israelske angrepet på det iranske konsulatet i Syrias hovedstad «ikke vil gå ubesvart». 

«Etter gjentatte nederlag og fiaskoer mot motstandsfrontens tro og vilje, har det sionistiske regimet satt blinde attentater på sin agenda i kampen for å redde seg selv», heter det i en uttalelse fra presidentens kontor. 

«Dag for dag har vi vært vitne til styrkingen av Motstandsfronten og frie nasjoners avsky og hat mot den illegitime karakteren til [Israel]. Denne feige forbrytelsen vil ikke gå ubesvart», heter det videre. 

Washington sa den dagen at de informerte Iran om at de ikke var involvert i det dødelige angrepet 1. april, ifølge en amerikansk tjenestemann. 

USA sa at de «ikke på noen måte var involvert i det [israelske] angrepet, og vi visste ikke om det på forhånd», sa en amerikansk tjenestemann til Axios 2. april, og la til at Washington har «kommunisert dette direkte til Iran».

Luftangrepet resulterte i fullstendig utjevning av det iranske konsulatet i Syrias hovedstad, Damaskus, og drepte flere, inkludert en senioroffiser i Irans islamske revolusjonære gardekorps (IRGC), brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi.

Blant de drepte er kommandant i den iranske revolusjonsgarden Mohammad Reza Zahedi / FARS TV

IRGC-offiser brigadegeneral Mohammad Hadi Hajj Rahimi ble også drept i angrepet, sammen med fem andre rådgivere og tjenestemenn.

«En viktig melding ble sendt til den amerikanske regjeringen som tilhenger av det sionistiske regimet. Amerika må holdes ansvarlig», sa Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian på sosiale medier

Mandag oppfordret Teheran til en krisesession i FNs sikkerhetsråd for å diskutere den «grove krenkelsen».

«Tatt i betraktning de vidtrekkende internasjonale implikasjonene av en slik forkastelig handling som kan forverre spenningene i regionen og potensielt antenne flere konflikter som involverer andre nasjoner, oppfordrer Iran Sikkerhetsrådet til å fordømme denne uberettigede kriminelle handlingen og terrorhandlingen utført av det israelske regimet i landet. sterkest mulig», skrev den iranske FN-ambassadøren, Zahra Ershadi, i sitt brev til Sikkerhetsrådet. 

Andre iranske tjenestemenn har lovet et svar. Irans ambassadør i Syria, Hossein Akbari, sa at Israel «vil møte konsekvenser for sine handlinger, og vi vil svare med samme intensitet».

Flere nasjoner har fordømt det dødelige angrepet på konsulatet. Emiratene, Saudi-Arabia, Qatar, Jordan og Egypt ga alle ut uttalelser, samt motstandsgruppene Hamas og Hezbollah. 

Iraks utenriksdepartement sa i en uttalelse at angrepet var «et klart og åpenbart brudd på folkeretten og syrisk suverenitet».

Syrias utenriksminister Faisal Mekdad beskrev angrepet som en «fascistisk israelsk aggresjon» mandag, og sa til sin iranske motpart: «Syria står ved Iran mot angrep som gjenspeiler Israels hysteriske tilstand».

Han la til at angrepet er «et resultat av dens elendige fiasko i krigen mot det palestinske folket i Gaza».


UN Security Council holds emergency meeting on Israeli terrorist attack on Iranian consulate

Og USA og Storbritannia nektet å ta avstand fra bombinga:

Forrige artikkelAmmoniakkeventyret i Hemnes kan fort bli et mareritt
Neste artikkelKrigshysteriet når nye høyder
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.