Israel bombet utenlandske hjelpearbeidere tre ganger, til de alle ble drept

0
Israel bombet utenlandske hjelpearbeidere tre ganger, til alle sammen var drept.

Hjelpearbeiderne i tre separate kjøretøy, som var tydelig merket med World Central Kitchen-logoen ble truffet av missiler.

Dave DeCampAv Dave DeCamp..

Anti-War, 2. april 2024.

Israel gjennomførte tre separate droneangrep mot en hjelpekonvoi i angrepet som drepte sju hjelpearbeidere fra World Central Kitchen, rapporterte Haaretz tirsdag.

En israelsk drone avfyrte tre raketter mot tre biler som var tydelig merket med WCKs logoer og kjørte på veier som var forhåndsgodkjent av det israelske militæret. Etter at den første bilen ble truffet, ble sårede overlevende plukket opp av en annen bil. Etter at også denne bilen ble truffet, gikk de inn i den tredje bilen. Så gjorde den israelske dronen ferdig jobben.

Angrepet drepte tre britiske statsborgere, en amerikansk-kanadisk person med dobbelt statsborgerskap, en palestiner, en australsk og en polsk statsborger. Israelske tjenestemenn har hevdet at luftangrepene var en feil, men operasjonens grundige natur antyder at det var et målrettet drap på hjelpearbeidere og en del av Israels kampanje for å sulte palestinere, ettersom flere hjelpeorganisasjoner har suspendert operasjoner i Gaza som svar.

Ifølge israelske kilder Haaretz har snakket med, ble de tre bilene truffet etter å ha eskortert en hjelpebil til et matlager i sentrum av Gaza.

Kildene sa at den israelske enheten som var ansvarlig for angrepet hevdet å ha identifisert en væpnet mann på hjelpebilen og mistenkte at han var en «terrorist», selv om han bare kunne ha sørget for sikkerhet for hjelpesendingen. Israel har gjentatte ganger angrepet Gazas politifolk som vokter hjelpekonvoier.

Den antatt bevæpnede mannen var begrunnelsen for angrepet, selv om bilene ble truffet etter å ha forlatt hjelpebilen på matlageret. En annen Haaretz-rapport siterte israelske kilder som sa at angrepene ikke skjedde på grunn av mangel på koordinering mellom hjelpegrupper og det israelske militæret, men fordi israelske «offiserer på bakken gjør hva de vil».

Det hvite hus forsvarte den israelske nedslaktingen av hjelpearbeiderne under en pressebrifing tirsdag. John Kirby, talsmann for Det hvite hus nasjonale sikkerhetsråd, hevdet at det var «ingen bevis» for at det var et bevisst angrep, i en opphetet ordveksling med en reporter.

Spurt om drapet på hjelpearbeidere var i strid med internasjonal humanitær lov, sa Kirby: «Spørsmålet ditt forutsetter at det var et bevisst angrep, at de visste nøyaktig hva de traff, at de rammet hjelpearbeiderne og gjorde det med vilje. Det er ingen bevis for det».

Kirby gjentok også en løgn fra utenriksdepartementet om at det ikke var bevis for at Israel har brutt folkeretten siden 7. oktober. «Jeg vil også minne deg, sir, om at vi fortsetter å se på hendelser etter hvert som de oppstår. Utenriksdepartementet har en prosess på plass, og til dags dato, nå som du og jeg snakker i dag, har de ikke funnet noen hendelser der israelerne har brutt internasjonal humanitær lov», sa han.

Israel har bombet hjelpearbeidere i Gaza gjennom hele krigen, og hundrevis av ansatte i FNs palestinske hjelpeorganisasjon, UNWRA, er drept. Tilbake i november, rapporterte POLITICO at USA delte plasseringen av hjelpegrupper i Gaza med Israel, for å unngå angrep på disse områdene, men Israel bombet dem uansett.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Israel Bombed Foreign Aid Workers Three Times Until They Were All Killed

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Se også denne kommentaren om bombingen av Irans konsulat i Damaskus:

Forrige artikkel‘Lavender’: KI-maskinen som styrer Israels bombeangrep i Gaza
Neste artikkelIkke unikt for Norge – «Statsråd-Mastergrad-Metoden» også i bruk i Polen
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.