Iran: «Det er grenser for vår tålmodighet»

0
Irans representant i Sikkerhetsrådet

Teheran understreket i Sikkerhetsrådet at de holder USA ansvarlig for alle ulovlige angrep utført av Israel.

FNs sikkerhetsråd holdt et hastemøte 2. april om det israelske luftangrepet som tilintetgjorde Irans konsulat i Damaskus og drepte flere rådgivere og høytstående tjenestemenn. 

Iran krevde en hastemøte dagen etter det enestående angrepet. Møtet ble innkalt av Russland. 

Under sesjonen fornyet Teherans ambassadør i FN, Zahra Ershadi, løftet fra flere iranske tjenestemenn om at Den islamske republikk forbeholder seg retten til «å gi et avgjørende svar» på det israelske luftangrepet. 

Iran «har utvist betydelig tilbakeholdenhet, men det er viktig å erkjenne at det er grenser for slik overbærenhet», sa Ershadi og la til at de holder Washington «ansvarlig for alle forbrytelser begått av det israelske regimet». Hun beskyldte også USA for å destabilisere Syria og regionen og for å fortsette sin støtte til den israelske krigen mot Gaza. 

«Denne forbrytelsen bryter på det groveste det grunnleggende prinsippet om diplomatisk og konsulær immunitet og brøt åpenbart 1961-konvensjonen om diplomatiske forbindelser, Wien-konvensjonen fra 1963 om konsulære forbindelser og konvensjonen om forebygging og straff av forbrytelser mot internasjonalt beskyttede personer, inkludert diplomatiske agenter for 1973», fortsatte Ershadi.

Russlands FN-representant, Vasily Nebenzia, sa under krisemøtet at Israels angrep var et «flagrant brudd» på syrisk suverenitet, og sa at Moskva tror «at slike aggressive handlinger fra Israel er utformet for å gi næring til konflikten. De er absolutt uakseptable og må stoppe».

Kina fordømte også Israel på det sterkeste, og kalte det » et alvorlig brudd på FN-pakten og internasjonal lov og et brudd på suvereniteten til både Syria og Iran», og la til at angrepet var av en ekstremt ondskapsfull karakter.

Israels ønske er åpenbart å provosere Iran til et motangrep som vil trekke USA direkte inn i krigen. Dette har Iran i det lengste prøvd å unngå, men det spørs hvor lenge denne tilbakeholdenheten varer.

CIA skal angivelig ha informert Israel om at Iran kommer til å angripe landet i løpet av svært kort tid.

Forrige artikkelNATO 75 år – og hevet over kritikk
Neste artikkelIsrael får velfortjent kritikk for sin udisiplinerte brutalitet
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.