Hånden takker armen for godt samarbeid

0
Zelensky mottar amerikansk kongressdelegasjon. / Skjermdump fra video

Det Gulblåe laget vant i Lotto, men tapte krigen.

Av Eva Thomassen.

Dødskulten vant kampen. Vi har vinni – seier’n er vår. Fansen jubler. Seieren er vår-Fansen takket hverandre, klemmer hverandre og kommer med besvergelser. Vi har vunnet. Putin har tapt. Kongressen jublet. Tok fram ukrainske flagg og sang den ukrainske kampsangen. «We will win this war. For as long as it takes»! Seieren er vår.

Hva var premien? 60 milliarder dollar – eller 600 milliarder kroner. Hva skal vinnerlaget bruker premiepengene på? Død. En del av pengene går til Israel. Til folkemordet.

Etter måneder med krangel og stillstand har Representantenes hus vedtatt militærstøtte til Ukraina på 61 milliarder dollar.

En støttepakke til Ukraina ble først godkjent av Senatet i USA i midten av februar, men manglet støtte i Representantenes hus. Nå som Representantenes hus har vedtatt en støttepakke, er Senatet ventet å godkjenne den nye støttepakken i løpet av de neste dagene.

President Joe Biden ber Senatet oversende militærstøtten raskt, slik at Biden kan signere den, skriver Reuters.

– Takk, USA!

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på X at han er takknemlig for avgjørelsen. Han skriver støtten vil forhindre at krigen utvider seg og redder tusener av liv:

Zelensky sier at Ukraina ikke bare ofrer sine kvinner og menn. De ofrer dem for våre verdier. For demokrati og frihet i Europa … og i Nord Amerika. Det eneste Zelensky er misfornøyd med er at NATO ikke tilbyr samme assistanse i lufta som USA, England og andre venner av Israel ga Israel mot droner fra Iran.. På spørsmål hvorfor ikke NATO kan tilby Ukraina det samme svarte Englands utenriksminister Lord Cameron, at det er stor forskjell på Israel og Ukraina. Vi vil ikke ha krig i Europa…

Også NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, er lettet.

– Dette gjør oss alle tryggere.

Russisk påvirkning

Barth Eide

NATO og EU må trappe opp støtten for å gi Ukraina tilbake overtaket, og omtaler de neste ukene som en skjebnetid for Ukraina.

– Også for hele Europa. Det vil ikke stoppe med Ukraina dersom Putin får viljen si. Han vil fortsette videre vestover.

Spesielt er nærliggende land utenfor NATO i faresonen.

– Vi ser en opptrapping i russisk påvirkning og fake news. Særlig mot land med skjøre og sårbare demokrati, sier utenriksministeren.

Dersom Barth Eide mener Ukraina er et demokrati legger han lista lavt. På internasjonale målinger av «demokrati» er det kun valg som vitner om demokrati i Ukraina. Det vil ikke Zelensky ha. Det var presidentvalg i 2019. Da vant Zelensky valget med en brakseier. Han fikk 73% av stemmene. Han hadde to valgløfter. Fred i Donbass og med Russland. Kamp mot korrupsjon. Ikke rart han ikke vil ha presidentvalg nå i 2024.

Snøballen

Sosialdemokratisk spleiselag i løgner.

Prosjekt Ukraina koster penger og våpen. For å lure hjemmepublikummet driver Dødskulten lek med ord. Det er alltid ett land som foreslår noe først. Hvem som bringer det først, går på omgang. Så kommer de andre etter. Et eksempel er F-16. Først sier alle nei til F-16.. Vi skal tro det er en krig med måtehold. Vi skal tro det er de enkelte statene som foreslår det. Ikke NATO- alliansen. Så sier andre land – hvis Norge sier ja, sier vi også ja. Til slutt sier USA ok. Så er plutselig F-16 på alle NATO-sjefenes lepper. Mens snøballen har rullet gjennom alle NATO-landene har forberedelsene pågått så å si under bordet. Når «ja» dukket opp i mediene så dukket alle planene for bruken av F-16 opp samtidig. Penger, trening, antall fly osv.

Sånn er det med pengene Kongressen vedtok. Ikke lenge etter Dødskulten fikk et «ja» til mer død var Støre på podiet. Godt forberedt. Lurer på om han hadde en Plan B? Ville han ha sagt det samme om Kongressen ikke vedtok denne pengegaven?

– Ukraina har akutte behov her og nå, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en uttalelse til VG.

I første omgang vurderer Norge å delta i et tysk-ledet spleiselag slik at Ukraina får mer og bedre vern mot missiler og droner.

Nå varsler Støre også at det kan være aktuelt å øke støtten til Ukraina ut over rammen i Nansen-programmet som alle partiene på Stortinget støtter, og som er avtalt til 75 milliarder kroner over fem år.

– Avtalen er i denne omgang for ti år om at vi også i fremtiden skal stille opp for Ukrainas sikkerhet med politisk støtte, med økonomisk støtte og med militær støtte om nødvendig – noe som peker på at vi ser fram til en tid ut over denne krigen

 Regjeringen vil øke støtten til Ukraina. Det kan innebære en økning av totalrammen til Nansen-programmet. Vi vil invitere til samtale med partiene på Stortinget om dette, varsler Støre.

Hva sier Rødt til dette? De er allerede fanget av spillet.

Slaktehuset

Barth Eide tok på seg spanderbuksa, våre verdier og tok toget til Kiev. 18 timers togtur t/r Warszawa–Kiev. Barth Eide var den siste i rekken av norske politikere som har tatt toget til Kiev. Foruten Barth Eide har forsvarsminister Gram, tidligere utenriksminister Huitfeldt, statsminister Støre, Stortingspresidenten, forsvarssjefen for å nevne noen tatt toget. For hver tur har de tatt med «Nansen». Barth Eide tok med 175 millioner forrige uke.  Han vandret rundt i «slakterhuset» uten verken hjelm eller redningsvest. Besøkte både Kiev og Odessa. Hvor var «slakteren»?

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/xmAbjR/sterke-inntrykk-fra-ukraina-det-er-et-skikkelig-slaktehus

https://www.forsvaretsforum.no/espen-barth-eide-jonas-gahr-store-norge/norge-og-ukraina-er-enige-om-sikkerhetsavtale/373783

På bakken i Ukraina

Mens jubelen sto i taket hos Dødskulten ligger stadig flere unge ukrainere i jorda. I gjørma ved fronten. Eller sittende uten armer og bein og uten en framtid.

 Drept i en krig som NATO står for. At Ukraina mangler våpen er et luksusproblem. At Ukraina  mangler soldater er en tragedie. Dette skal imidlertid løses. Med drakoniske midler. Mordere skal slippes ut av fengsler, men kun mordere som har drept én gang. Ikke massemordere, fiender av staten eller pedofile. Begrunnelsen for å løslate mordere er at mordere har lettere for å drepe enn soldater som ikke har drept noen før.

Unge gutter er dratt inn i biler og rett til fronten. Det holder ikke.  

Kanonføde

Ny plan

Utspillet er en del av den nylig publiserte planen om – i nærmeste fremtid – å få mobilisert mellom 450.000 og en halv million nye soldater. Statsminister Denys Sjmyhal fulgte allerede i romjula opp med å legge frem to nye lovforslag for parlamentet. Her legges det opp til å senke minstealderen for reserven fra 27 til 25 år – noe som åpner for rekruttering av hele 400.000 mann. 

Alle godkjente fritak på grunn av udyktighet skal behandles på nytt – med et mer kritisk blikk.

Zelensky har utstedt et dekret der alle nå skal melde seg som stridende. Friske og syke. Alle aldre, de som allerede har vært ved fronten får ikke avløsning. Så kommer det store dilemmaet for fansen i NATO-landene. Zelensky krever at folk i stridsdyktig alder skal deporteres eller reise hjem «frivillig». I EU er det 650 000 ukrainere i stridsdyktig alder. I Norge 12 549 i stridsdyktig alder. Disse vil bli møtt med drakoniske straffer om de ikke kommer tilbake til Ukraina. Straffer som å ikke få fornyet passet, straffer som vil gjøre livet svært vanskelig senere om de da kommer hjem. Deporterer man ikke ukrainere er man med på at disse vil få strenge straffer i hjemlandet og i utlandet. Får man ikke fornyet passet er man i realiteten statsløs.

Skal NATO-landene nekte ukrainere å få opphold, ikke gi beskyttelse? Alle vet hvorfor det ikke er flere soldater. De vet Ukraina trenger soldater og de vil Ukraina skal vinne krigen.

Elektronisk register

Forsvarsminister Rustem Umerov legger ikke skjul på at de som ikke frivillig kommer hjem nå, kan – en gang i fremtiden – regne med et voldsomt oppgjør med det ukrainske rettsvesenet. 

Ganske umiddelbart vil det bli mulig for ambassadene å sjekke om alt er i orden med vernepliktregisteret. Hvis ikke, risikerer flyktningene å bli avvist – og står blant annet uten mulighet for å få fornyet pass.

https://www.forsvaretsforum.no/analyse-flyktninger-kyiv/flyktningene-presses-hjem-for-a-slass/361030

Desertører

Mange soldater overgir seg til den russiske hæren. De vil leve. De vil ikke dø for NATO og Zelensky.

YouTube player

Flykter landet

Fler og flere vestlige medier skriver nå om desperasjon hos unge gutter som frykter å bli sendt som kanonføde til fronten i en meningsløs krig. De flykter til nabolandene. Mange blir tatt av militærpatruljer langs grensene. Mange drukner i forsøk på å krysse elven mellom Ukraina og Romania

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Russlands kommentar

Flere vil bli drept, mer av landet blir ødelagt og vi får en forlengelse av krigen.

Saken er den at Russland har allerede vunnet krigen. Vesten har ikke bare tapt i Ukraina. De har tapt verdenshegemoniet. Nå opptrer de som monstre.

Fred?

En klok mann sa en gang at det blir ikke fred før fred er lønnsomt.

Ungarns statsminister Orbán er den eneste lederen i Europa som ikke vil være del av Dødskulten. Det straffes han for av Brussel.

«EU er dominert av krigens logikk». EU-politikere har allerede investert så mye i konflikten at de ikke klarer å se feilene i strategien deres.

Til tross for alle «pengene og våpnene, blir ikke situasjonen bedre [for Kiev], faktisk blir den verre … Vi er ett skritt unna at Vesten sender tropper til Ukraina», «Dette er en virvel av krig som kan trekke Europa ned i dypet. Brussel leker med ilden».

Russland og Ukraina var nær fred flere ganger rett etter invasjonen. NATO ville ha krig. En lenge planlagt krig.

Se også kommentar fra Alexander Mercouris:

Forrige artikkelFolkehelse er blitt butikk, en vare som kan omsettes i et marked
Neste artikkelUkraina: USA dobler innsatsen, Russland tar det helt med ro