Deir Yassin-massakren 9. april 1948 var forløperen for det som skjer i Gaza

0
Bassam Hussein holder appell på Trondheim Torg, Foto Eli Wæhre

Deir Yassin-massakren fant sted 9. april 1948, da sionistiske paramilitære angrep landsbyen Deir Yassin nær Jerusalem, og drepte minst 107 palestinske landsbyboere, inkludert kvinner og barn. Dette skriver Wikipedia. Angrepet ble utført primært av Irgun og Lehi, som ble støttet av Haganah og Palmach. Massakren skjedde under borgerkrigen 1947-1948 i mandatområdet Palestina og var en sentral del av Nakba og den palestinske utvisningen og flukten i 1948.

Wikipedia skriver videre:

Om morgenen den 9. april gikk Irgun- og Lehi-styrker inn i landsbyen fra forskjellige retninger.[6] De massakrerte landsbyboere ved å bruke skytevåpen og håndgranater, og drepte kvinner og barn på en ukritisk måte da de tømte landsbyen for innbyggerne hus for hus. De uerfarne militsene møtte motstand fra noen få væpnede landsbyboere og led noen tap. Haganah støttet operasjonen direkte, ga ammunisjon og dekket ild, og to Palmach-lag kom inn i landsbyen som forsterkning. En rekke landsbyboere ble tatt til fange og paraderte på baksiden av lastebiler gjennom Vest-Jerusalem, hvor de ble hånet, spyttet på, steinet og til slutt myrdet. I tillegg til drap og omfattende plyndring, kan det ha vært tilfeller av lemlestelse og voldtekt.

Det startet ikke 7. oktober

Bassam Hussein holdt en appell om Palestina i Trondheim 7. april. Den er gjengitt i Trønderrød.

Der sa han blant annet:

Den 9. April skal det palestinske folket markere Deir Yassin massakren. Den er et vendepunkt i vår samtidshistorie fordi den markerer begynnelsen av Al-Nakba i 1948.

Al-Nakba betyr Katastrofen, Al-Nakba resulterte i etnisk rensing av 500 palestinske landsbyer og det resulterte også i fordrivelsen av 750.000 av 900.000 palestinere.

Fordrivelsen av palestinere og etnisk rensing i 1948 var systematisk og målrettet. Nakba var ikke et resultat av krigshandlinger som Israel hevder men var nøye planlagt. Plan Dalet, også kjent som Plan D, ble bestilt av David Ben-Gurion, den første statsministeren i terrorstaten Israel og utarbeidet av terrorgruppen Haganah.

Plan D beskriver hvordan Israel skulle gjennomføre omfattende terrorhandlinger og massakrer rettet mot det palestinske folket for å drive dem ut av landområdene som var tildelt palestinerne i henhold til FNs delingsplan fra 1947.

Målet var å tvinge palestinerne ut fra disse områdene for å utvide de israelske territoriene og sikre et rent sionistisk flertall i disse områdene. Det minner veldig mye om det som skjer i Gaza nå.

Og nå Etter 76 år fullfører Israel restene av Plan D. Israel har bestemt seg for å renske Gaza for palestinere med bombing, sult og tvangsevakuering. Se på hva som skjer I Gaza nå og forestill deg hvordan det palestinske folket har hatt det siden 9. april 1948.

Forrige artikkelIvermectin hjelper mot COVID, FDA trekker «hestekur»-propaganda
Neste artikkel«Pfizer brakte den farmasøytiske industrien i miskreditt»