USA har godkjent våpen verdt 2,5 milliarder dollar til Israel

0
An aerial view of a residential neighborhood in Hamad City, Khan-Younis.
Av Romy Rohmann.

Dette skriver The Washington Post den 29. mars:

Biden-administrasjonen har de siste dagene i det stille godkjent overføring av milliarder av dollar i bomber og jagerfly til Israel til tross for Washingtons bekymringer om en forventet militæroffensiv i det sørlige Gaza som kan true livet til hundretusenvis av palestinske sivile.

USA har gitt grønt lys for overføringen av bomber og jagerfly til en verdi av milliarder av dollar til Israel, selv om de offentlig uttrykker bekymring for den lenge truede israelske invasjonen av Gazas Rafah og det økende antall sivile ofre.

Den nye våpenpakken inkluderer mer enn 1800 MK84 2000-pund bomber og 500 MK82 500-pund bomber, ifølge Pentagon og Department of State tjenestemenn, rapporterte Washington Post fredag.

Det var demonstrasjoner når Joe Biden hadde sitt valgkamparrangement samme dag, demonstranter tok seg også inn og avbrøt en stor valgkampinnsamling for president Joe Biden hvor også Barack Obama og Bill Clinton var tilstede.

https://www.aljazeera.com/program/newsfeed/2024/3/29/protesters-interrupt-biden-fundraiser-over-gaza-war

Al Jazeeras reporter i Washington, Kimberly Halkett sa at overføringen «beløper seg til rundt 2,5 milliarder dollar», og la til at «dette finner sted til tross for en økende splid mellom både den israelske og amerikanske regjeringen».

USA fortsetter å gi våpenpakker til Israel mens de liksom presser på for å få slutt på denne fem måneder lange krigen.

Mens Washington offentlig presser Israel til å stoppe  krigen i Gaza , sender deres politiske grep et helt annet signal, sa Marc Owen Jones, førsteamanuensis i Midtøsten-studier ved Hamad Bin Khalifa-universitetet, til Al Jazeera.

Lørdag kritiserte det palestinske utenriksdepartementet USA, og postet på X at «å kreve [den israelske statsminister Benjamin] Netanyahu å slutte å drepe sivile og forsyne ham med våpen er en enestående prinsipiell og moralsk motsetning».

Amerikanske senatorer har oppfordret president Joe Biden til å kutte militærhjelpen til Israel og sikre tilgang til humanitær hjelp til Gaza.

https://www.aljazeera.com/news/2024/3/30/us-approves-bombs-jets-for-israel-amid-threat-of-offensive-in-gazas-rafah

Sier opp jobb i State Department på grunn av USAs støtte til bombing av Gaza

WHY I AM RESIGNING FROM THE U.S. STATE DEPARTMENT

Forrige artikkelVerdensdomstolen beordrer Israel til å lette grepet om Gaza-hjelpen
Neste artikkelNordsjøen: Vindmøller dobbelt så høye som Oslo Plaza