UNICEF sier Israel har drept over 13.000 barn i Gaza

0
https://twitter.com/RamAbdu/status/1769829732701335572
Breaking: Israeli warplanes target a house belonging to Hajj family, housing dozens of displaced children and women. The casualties are being transported to the Al-Aqsa Martyrs Hospital in central Gaza.

Organisasjonen sier at mange lider av underernæring og ikke engang har energi til å gråte.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 17. mars 2024.

FNs hjelpeorganisasjon for barn sa søndag at over 13.000 barn er drept på Gazastripen, og at mange flere kan være døde under ruinene.

«Flere tusen er skadet, eller vi kan ikke engang fastslå hvor de er. De kan sitte fast under ruinene», sier UNICEF-direktør Catherine Russell, ifølge Reuters. «Vi har ikke sett denne dødsraten blant barn i nesten noen annen konflikt i verden».

Gazas helsedepartement har sagt at over 31.000 palestinere er drept i Gaza og har flere ganger uttalt at rundt 70 prosent av ofrene er kvinner og barn.

Forsvarsminister Lloyd Austin sa tidligere at over 25.000 kvinner og barn var drept i Gaza, men Pentagon gikk tilbake på det og hevdet at han snakket om alle drepte palestinere.

Russel sa at hun besøkte en sykehusavdeling hvor barn led av alvorlig underernæring og sa at stedet var stille fordi «barna, babyene … har ikke engang energi til å gråte».

FNs palestinske hjelpeorganisasjon, UNRWA, sier at ett av tre barn under to år i Gaza nå er akutt underernært. «Barns underernæring sprer seg raskt og når enestående nivåer i Gaza», sier UNRWA. Barn har allerede begynt å sulte i hjel i Gaza, dusinvis av dødsfall på grunn av underernæring er allerede rapportert.

Til tross for den forferdelige situasjonen og Israels fortsatte restriksjoner på bistand, sørger USA for fortsatt betingelsesløs militærhjelp for å støtte nedslaktings- og sultekampanjen mot palestinerne i Gaza.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

UNICEF Says Israel Has Killed Over 13,000 Children in Gaza

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Se også:

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelVisste Aavitsland hva han snakket om da han anbefalte mRNA-blod til pasienter?
Neste artikkel«Vesten går under om ikke Russland drives helt ut av Ukraina og Krim». Virkelig?
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.