Stein Lier-Hansen i Norsk Industri fikk sjøflypenger rett på egen konto

0
Stein Lier-Hansen i lett manipulert utgave.

Mens Norsk Industri betalte fakturaer for sjøfly, tok Stein Lier-Hansen betalt av hyttenabo for de samme turene. Lier-Hansen vil ikke svare på om han overførte pengene til Norsk Industri. Det er E24 som skriver dette.

I en årrekke betalte Norsk Industri fakturaer for sjøflyturer til to jaktområder på Hardangervidda:

Det har til nå bare vært kjent at Norsk Industri betalte for fly til Dargesjå. E24 vet imidlertid at Norsk Industri også betalte til sammen flere hundre tusen kroner for flyginger til Sandvatn. De to jaktområdene ligger rett ved siden av hverandre.

Da E24 kontakter Sverre Skogen, forklarer han at Stein Lier-Hansen i 2016 tilbød ham å bli med på en rabattavtale Norsk Industri hadde med selskapet Scandinavian Seaplanes.

– Det har vært min tro at det er Norsk Industri jeg har betalt til, sier Skogen.

E24 vet hvilket kontonummer Skogen overførte til. Danske Bank bekrefter til E24 at kontoen tilhører Stein Lier-Hansen.

Stein Lier-Hansen vil ikke svare på spørsmål fra E24 om dette.

E24 har lagt frem opplysningene som fremkommer i denne artikkelen for Norsk Industri.

– Dette er opplysninger og tips som ikke er nye for styret i Norsk Industri. De inngår i materialet som er overlevert til Økokrim, skriver styreleder Ståle Kyllingstad i en e-post til E24.

– Så lenge Økokrim ikke har bestemt seg for hva de vil gjøre, har Norsk Industri ingen ytterligere kommentarer, skriver Kyllingstad.

Norsk Industri har oppgitt at de totalt har brukt 2,3 millioner kroner på sjøfly siden 2015.

E24 har spurt Norsk Industri om hvorfor de betalte for sjøflyturer til Sandvatn, når jaktområdet de leide var på Dargesjå. Norsk Industri har foreløpig ikke svart på spørsmålet.

Nå ligger saka hos Økokrim-sjef Pål Lønseth. Der ligger den antakelig veldig trygt. Lønseth er ikke kjent for å jakte på de rike og mektige.

I februar kom det frem at Stein Lier-Hansen, som gikk av som administrerende direktør i desember, har brukt over 18,2 millioner kroner på representasjon over ni år. Dette skrev NRK.

E24 avslørte først at den tidligere direktøren disponerte en hytte og jaktområde på Hardangervidda fra 2015 til 2023.

– Nye opplysninger

– Etter medieomtale de seneste dagene har nye opplysninger tilflytt styret. Disse opplysningene kan tyde på at avgåtte administrerende direktør Stein Lier-Hansens disponering av organisasjonens representasjonsmidler har vært mer omfattende enn først antatt, sier styreleder Ståle Kyllingstad i pressemeldingen.

En av dem som fikk nyte godt av Stein Lier-Hansens eksklusive jakt.terreng på Hardangervidda var stortingspolitiker Else-May Botten (Ap).

Søkkrike og uhederlige – mye vil ha mer

Ikke bare har vi fått oss en rik overklasse, en ny adel, som er fjernt fra vanlige menneskers daglige liv og bevilger seg fantasilønninger som de til sjuende og sist har sugd ut av de vanlige menneskene som de forakter så inderlig.

De er kjipe også, og begår all verdens tjuvtriks for å unngå å betale for seg.

Det var den samme Stein Lier-Hansen som under lønnsforhandlingene i fjor gikk sterk inn for at vanlige folk skal få lønnsnedgang.

Han gikk ut i VG og sa at han tror det blir nødvendig med reallønnsnedgang. Norsk industri er den største landsforeningen i NHO.

– Det kan være nødvendig for å sikre norske arbeidsplasser. De som taper mest dersom bedriftene svekkes er de som mister jobben, sa han til VG.

Etter å ha blitt lempet ut av Norsk Industri har Stein Lier-Hansen fått jobb som spesialrådgiver i Bellona. Han har nok noen triks å lære bort til Fredric Hauge & co.

Forrige artikkelUkrainske spesialstyrker kjemper i borgerkrigen i Sudan
Neste artikkelHouthiene senket lasteskip i Adenbukta