Houthiene senket lasteskip i Adenbukta

0
Lasteskipet True Confidence

Houthiene tok på seg ansvaret for angrepet onsdag som satte det liberiansk-eide, Barbados-flaggede skipet True Confidence i brann omtrent 50 nautiske mil (93 km) utenfor kysten av Jemens havn i Aden.

Minst tre sjøfolk er drept i et Houthi-missilangrep på et handelsskip i Adenbukta, opplyser det amerikanske militæret, som markerer de første omkomne som er rapportert siden houthiene startet angrep mot skipsfart i en av verdens travleste sjøveier på grunn av Israels krig mot Gaza.

«Disse hensynsløse angrepene fra houthiene har forstyrret global handel og tatt livet av internasjonale sjøfolk som bare gjør jobben sin, som er noen av de vanskeligste jobbene i verden, og de som er avhengig av den globale offentligheten for å opprettholde forsyningskjedene», sa US Central Command.

Det er tragisk at vanlige sjøfolk blir drept i denne konflikten, men USA er ikke de rette til å reise en slik anklage. De støtter Israels angrep mot Gaza, det som er årsaken til Jemens aksjoner mot skip, og der er det til nå drept over 30.000 mennesker – med støtte fra USA.

Sammen med Storbritannia har USA bombet Jemens hovedstad Sana’a flere ganger, uten å bekymre seg stort om sivile tap.

Jemens angrep på Israel- og USA-tilknyttede skip vil stoppe på dagen dersom det blir våpenhvile i Gaza, men det ønsker ikke USA å bidra til.

Forrige artikkelStein Lier-Hansen i Norsk Industri fikk sjøflypenger rett på egen konto
Neste artikkelUSA erkjenner «katastrofale kostnader» ved en israelsk invasjon i Rafah