Massakre: Minst 100 palestinere drept av Israel mens de sto i matkø

0
Illustrasjonsfoto: Palestine Chronicle.

Mer enn 100 drepte og rundt 750 sårede etter at israelske styrker skjøt mot palestinere som prøvde å skaffe mel til familiene sine mens hungersnød nå herjer området. Dette skriver al-Jazeera.

Helsedepartementet i Gaza sa torsdag at minst 112 mennesker ble drept og mer enn 750 såret, og det palestinske utenriksdepartementet fordømte det de sa var en kaldblodig «massakre».

Departementet sa at angrepet var en del av Israels pågående «folkemordskrig». Den oppfordret det internasjonale samfunnet til å «intervenere umiddelbart» for å inngå en våpenhvile som «den eneste måten å beskytte sivile på».

Folk hadde samlet seg ved al-Rashid Street, hvor det antas at hjelpebiler som fraktet mel var på vei. Al Jazeera bekreftet opptak som viser likene til dusinvis av drepte og sårede palestinere som ble båret inn på lastebiler da ingen ambulanser kunne nå området.

«Vi dro for å hente mel. Den israelske hæren skjøt mot oss. Det ligger mange martyrer på bakken, og i dette øyeblikk bærer vi dem vekk. Det er ingen førstehjelp», sa et vitne.

Al Jazeeras Ismail al-Ghoul sa fra åstedet at etter å ha åpnet ild, rykket israelske stridsvogner frem og kjørte over mange av de døde og skadde likene. «Det er en massakre, på toppen av sulten som truer innbyggerne i Gaza», sa han.

De døde og sårede ble ført til fire medisinske sentre: al-Shifa, Kamal Adwan, Ahli og de jordanske sykehusene. Ambulanser kunne ikke nå området ettersom veiene var «totalt ødelagt», sa al-Ghoul.

«Tallene vil stige. Sykehusene er ikke lenger i stand til å ta imot det enorme antallet pasienter fordi de mangler drivstoff, enn si medisin. Sykehusene har også gått tomme for blod».

Forrige artikkelWHOs database sier at minst 58.000 har dødd av vaksinen og WHO har ikke sagt et ord
Neste artikkelPropaganda gjennom 100 år, hjemme og ute. Del 4.