Jemen vil utvide marineoperasjoner mot israelske interesser

0

Ansarullah-leder Abdel Malik al-Houthi sa at israelsk-tilknyttede skip nå vil bli forhindret fra å bli omdirigert rundt Afrika.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Lederen for Jemens motstandsbevegelse Ansarullah, Abdul Malik al-Houthi, kunngjorde i en tale i en tale 14. mars at hans bevegelse vil utvide sine maritime operasjoner mot israelsk-tilknyttet skipsfart. 

Houthi sa mandag at Ansarullah vil ha som mål «å utvide omfanget av operasjonene våre til å nå steder der fienden aldri ville forvente det».

«Vår hovedkamp er å forhindre at skip knyttet til den israelske fienden passerer gjennom ikke bare Arabiahavet, Rødehavet og Adenbukta, men også Det indiske hav mot Kapp det gode håp. Dette er et stort skritt og vi har begynt å implementere operasjonene våre knyttet til det», la han til.

Ansarullah-lederen bekreftet at bevegelsen hans allerede har utført tre operasjoner i Det indiske hav, og la til at jemenittiske marineangrep har «nådd et enestående nivå». Han la til at 12 operasjoner ble utført i Rødehavet, Arabiahavet og Adenbukta den siste uka.

Ifølge det britiske maritime sikkerhetsfirmaet Ambrey har missilangrep blitt overvåket de siste timene mot Socotra-øya utenfor Jemens kyst, som ligger mer enn tusen kilometer fra hovedstaden Sanaa. 

Ambrey har advart fartøyer i området om å ta sikkerhetstiltak som et resultat. Socotra Island er underlagt en omfattende emiratisk-israelsk militær okkupasjon.

«Internasjonale rederier knyttet til Israel må ta vår eskalering på alvor og innse at ethvert skip knyttet til Israel er sårbart for jemenittiske missiler».

Houthi sverget også nok en gang at Ansarullah vil fortsette å støtte Gaza med sine maritime operasjoner, og at ingen mengde amerikansk innblanding eller eskalering vil avskrekke dem. 

Den jemenittiske motstandslederen kommenterte den amerikansk-britiske militærkampanjen mot Jemen, og kalte den «ubetydelig» og lovte å fortsette å motvirke den gjennom Ansarullahs drone- og missilkapasiteter.

Siden november har Jemens væpnede styrker – som er på linje med Ansarullah – målrettet israelsk-tilknyttede skip i Rødehavet og det arabiske hav i solidaritet med folket i Palestina, som for tiden står overfor folkemord på Gazastripen. 

USA og Storbritannia har ført en voldelig luftkampanje mot Jemen siden midten av januar som svar på jemenittiske marineoperasjoner. Siden denne kampanjen startet, har omfanget av Jemens operasjoner utvidet seg til å omfatte amerikanske og britiske fartøyer.

Som et resultat av jemenittiske operasjoner har store internasjonale rederier blitt tvunget til å omdirigere sine fartøyer rundt Sør-Afrikas Kapp det gode håp – der Houthi lovet å hindre skip fra å anvende denne løsninga som en del av den utvidede operasjonen. 

DEN ISRAELSK-PALESTINSKE KONFLIKTEN 01:54 Hamas og houthiene har møttes for å samkjøre aksjoner Høytstående personer i Hamas og Houthi-bevegelsen i Jemen har møttes for å samkjøre sine antiisraelske aksjoner, opplyser palestinske kilder til AFP. Iølge kilder i Hamas og Islamsk hellig krig (jihad) hadde ledere fra de to gruppene sammen med Folkefronten for palestinsk frigjøring (PFLP) et «viktig møte» med houthi-representanter forrige uke. Ifølge AFPs kilder diskuterte de «mekanismer for å koordinere motstandsaksjonene» i Gazakrigens «neste fase». AFP har ikke fått oppgitt hvor møtet skal ha funnet sted. (NTB)

Forrige artikkelInterne dokumenter fra USAID avslører en strategi for omfattende sensur
Neste artikkelNiger kaster ut US Army
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.