Israelske tropper gjennomførte et massivt angrep på Jenin

0
Fra Telegramkanalen til al Quds

Tunge sammenstøt brøt ut mellom den israelske hæren og Jenin-motstanden, som varte i timevis.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Israelske tropper gjennomførte en storaksjon i den okkuperte byen Jenin på Vestbredden og dens flyktningleir 12. mars, og drepte to palestinere og skadet flere andre. 

Intense sammenstøt mellom den israelske hæren og motstanden i Jenin pågikk i timevis over hele byen og leiren.

Hærens styrker tok seg fra Muqabilah-åpningen mot byen Jenin like før midnatt, ifølge en korrespondent for Jenin al-Qassams telegramkanal. 

«Israelske styrker stormet byen og den tilstøtende flyktningleiren Jenin med dusinvis av militære kjøretøy og bulldosere støttet av droner og spesielle undercover-enheter», rapporterte det palestinske nyhetsbyrået WAFA, som siterer lokalbefolkningen og palestinske sikkerhetskilder. 

Vitner bekreftet at israelske bulldosere påførte byens infrastruktur massiv skade, og bevisst ødela veier og kloakklinjer, slik det er vanlig under israelske raid i Jenin.

Kraftige sammenstøt brøt ut mellom hæren og motstanden, som angrep de israelske styrkene med en rekke eksplosive innretninger. 

«Våre krigere detonerte en rekke forhåndsforberedte høyeksplosive innretninger mot okkupasjonskjøretøyer i flere områder inne i Jenin-leiren», sa Al-Aqsa Martyrs’ Brigade i en uttalelse tidlig 13. mars, da sammenstøtene fortsatte å rase over hele leiren.

Jenin-brigaden til den palestinske islamske jihad-bevegelsens (PIJ)-bevegelsens Quds-brigader sa også at de «deltar i væpnede sammenstøt med okkupasjonsstyrker som stormer Jenin-leiren, og angrep dem med kuler og eksplosive enheter». 

Israelske tropper endte opp med å trekke seg ut av byen rundt daggry onsdag. 

Det siste raidet i Jenin fulgte en bølge av israelsk vold på den okkuperte Vestbredden og den hellige byen Jerusalem. 

En 13 år gammel palestinsk gutt ble skutt og drept av israelske styrker i den okkuperte Jerusalems Shuafat-leir tirsdag kveld. To andre ble drept av israelske styrker nordvest for Jerusalem over natten. 

Spenningen har vært høy på den okkuperte Vestbredden og Jerusalem siden starten av Ramadan på grunn av israelske restriksjoner på palestinernes tilgang til Al-Aqsa-moskeen. 


Denne artikkelen ble publisert av The Cradle:

Israeli troops launch massive invasion of Jenin

Forrige artikkelHavvind – hvor mye koster det?
Neste artikkelFrankrike kledde seg opp og har ingen steder å gå
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).