Israel har bombet over 400 helseinstitusjoner og drept nesten 700

0
Av Kyle Anzalone.

The Libertarian Institute – 21. mars 2024.

Israelske angrep har rammet over 400 helseinstitusjoner i Gaza og drept nesten 700 mennesker. Det meste av den medisinske infrastrukturen på stripen er skadet og ubrukelig.

Verdens helseorganisasjon ga ut statistikk om virkningen på medisinske fasiliteter i Gaza i løpet av de første fem månedene av det israelske angrepet. WHO registrerte 410 angrep, noe som resulterte i 685 dødsfall og 900 skader.

Nesten alle sykehus i Gaza er i varierende grad skadd. Tjuefire av stripens 36 sykehus fungerer ikke. Et panel av leger som snakket med FN på tirsdag, forklarte at det palestinske medisinske personalet har måttet gjenopprette flere sykehus etter israelske raid eller angrep.

I tillegg er 60 av 74 primærhelsesentre ikke-funksjonelle. Israel har også angrepet ambulanser, og 50 kjøretøy er skadet.

Ambulansepersonell er ikke de eneste utrykningspersonell som er mål for israelske styrker. Flere medlemmer av Gazas politistyrke er drept. Før angrepene på offiserer eskorterte politistyrken hjelp over hele stripen.

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus forklarte torsdag at Israel måtte tillate mer hjelp inn i Gaza gjennom grenseoverganger for å hindre hungersnød. «Fremtiden for en hel generasjon er i alvorlig fare,» uttalte han.

«Nylige anstrengelser for å levere mat via luft og sjø er velkomne, men bare utvidelsen av landkryssinger vil muliggjøre store leveranser for å forhindre hungersnød,» sa Tedros. «Nok en gang ber vi Israel om å åpne flere grenseoverganger og akselerere innreise og levering av vann, mat, medisinsk utstyr og annen humanitær hjelp inn i og innenfor Gaza.»

Men flere leger i Gaza sa nylig at nødhjelp ikke kunne distribueres på stripen uten våpenhvile. Tedros beklaget at WHO hadde møtt denne virkeligheten denne uken da en hjelpekonvoi planlagt for et sykehus i Gaza by ble kansellert. «Et planlagt oppdrag til Al Shifa i dag måtte avlyses på grunn av manglende sikkerhet. Nok en gang ber vi om at helsevesenet beskyttes og ikke militariseres,» sier han.


Originalen til denne artikkelen finner du her:

Israel Bombed Over 400 Healthcare Facilities, Killing Nearly 700

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.

av Kyle Anzalone | 21. mars 2024

Forrige artikkelTerror i Moskva, vestlige tropper i Ukraina, krigen når et nytt og farligere nivå
Neste artikkelFransk general sier hæren forbereder seg på «de hardeste slag»
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.