Fransk general sier hæren forbereder seg på «de hardeste slag»

0
Fransk TV diskuterer utplassering av franske styrker i Ukraina.

Russisk etterretning sier de har informasjon som viser at Frankrike vurderer å sende 2.000 soldater til Ukraina.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 20. mars 2024.

Sjefen for Frankrikes bakkestyrker sa i en kronikk publisert tirsdag, at den franske hæren forbereder seg på de «hardeste slag,» midt i uttalelser fra president Emmanuel Macron om å sende tropper til Ukraina.

«For å beskytte seg mot aggresjon og forsvare sine interesser, forbereder den franske hæren seg på de tøffeste trefningene,» skrev general Pierre Schill, sjef for den franske hærstaben, Le Monde.

Schill sa at Frankrike ville være i stand til å forplikte 20.000 soldater til en alliert koalisjon innen 30 dager og la til at landet kunne kommandere et «korps på opptil 60.000 menn i koalisjon, ved å kombinere en fransk divisjon og nasjonale kapasiteter i den øverste enden av militærspekteret, med en eller flere allierte divisjoner.»

Han avsluttet kronikken med å advare om at det franske militæret var «klare» for enhver situasjon. «Uansett utviklingen av den internasjonale situasjonen, kan franskmennene være trygge: Deres soldater vil være der,» skrev Schill.

Noen dager tidligere sa Macron at vestlige bakkeoperasjoner inne i Ukraina kan bli nødvendige «på et tidspunkt». Siden forrige måned har den franske lederen gjentatte ganger uttalt at Nato ikke bør utelukke og sende tropper til Ukraina, til tross for at risikoen for at en direkte krig med Russland raskt blir kjernefysisk.

Tirsdag sa sjefen for Russlands utenlandske etterretningstjeneste (SVR), Sergej Narysjkin, at han hadde informasjon om at Frankrike vurderte å sende 2.000 soldater til Ukraina.

«Ifølge informasjon som kommer til det russiske SVR, er en kontingent som skal sendes til Ukraina allerede under forberedelse. I første omgang vil den omfatte rundt 2000 soldater, sier han. «Den vil dermed bli et legitimt prioritert mål for angrep fra russiske væpnede styrker.»

Macrons krigerske retorikk har rettet oppmerksomheten mot det faktum at det allerede er et lite antall spesialstyrker fra NATO inne i Ukraina, men han ser ut til å snakke om en større kamputplassering. Discord-lekkasjene avslørte i fjor at 97 spesialoperatører fra NATO var i Ukraina, inkludert 15 franske soldater, per mars 2023

Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

French General Says Army Is Preparing for ‘Toughest Engagements’ – News From Antiwar.com

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Se også Daniel Davies svært interessante intervju med den sveitsiske militæreksperten, Jaques Baud:

The Russian Art of War w/Col. Jacques Baud in Brussels

Se også Dialouge Works intervju med professor i økonomi, Michael Hudson:

NATO’s Ship Sinking as Russia Crushed Ukraine’s Army

Se også Neutrality Studies intervju med professor ved Rhode Island University, Nicolai Petro:

Hawks in D.C. Still Reign Supreme. France Is Going Crazy. Odessa Worth A Fight?

Forrige artikkelIsrael har bombet over 400 helseinstitusjoner og drept nesten 700
Neste artikkelJoe Bidens avskjedsgave til Amerika vil være kristen fascisme
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.