I Tyskland lever ett av fem barn i fattigdom

0

Ifølge en studie blir flere og flere mennesker i Tyskland ansett for å ha lav inntekt. Rundt halvparten av de berørte er pensjonister eller sysselsatte. Dette avslører store regionale forskjeller.

Dette skriver magasinet Der Spiegel.

Den økonomiske situasjonen i tyske husholdninger forverres stadig mer. De yngste er også berørt av dette: ifølge en rapport fra Paritätischer Wohlfahrtsverband  led ett av fem barn i Tyskland av fattigdom i 2022. Med 21,8 prosent av alle barn og unge i fettigdom er en «trist rekord» nådd, forklarte daglig leder i foreningen, Ulrich Schneider, ved presentasjonen av fattigdomsmeldingen i Berlin.

Totalt var 14,2 millioner mennesker i landet fattige i 2022 – en andel på 16,8 prosent. Det er 100.000 flere mennesker enn i 2021 og nesten en million flere enn i pre-pandemiåret 2019, sa Schneider. Sammenlignet med 2006 har antallet økt med 2,7 millioner. Ifølge forbundet var det året da fattigdomstrenden startet. Enslige forsørgere og husholdninger med tre eller flere barn levde oftest i fattigdom.

I sin evaluering viser foreningen til mikrotellingen til Statistisches Bundesamt. Pålitelige tall for 2023 vil ikke være tilgjengelige før neste år, dataene for 2022 er angivelig de nyeste i statistikken. Det er ingen tegn til at det vil komme en trendvending i tallene for 2023, forklarte Schneider.

Forrige artikkelTrikk: Tryggere på femtitallet?
Neste artikkelForskere fant mikroplast i blodårer: Koblet til sykdomsrisiko og dødelighet