Flertallet av amerikanerne er imot Israels militære handlinger i Gaza

0

Meningsmålinger har konsekvent vist at flertallet av amerikanske velgere mener USA bør presse på for en våpenhvile.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 27. mars 2024.

En ny meningsmåling fra Gallup har funnet at flertallet av amerikanere er imot Israels militære handlinger i Gaza, som har drept over 32.000 palestinere, inkludert over 13.000 barn, og har satt hele Gazastripens befolkning på randen av hungersnød.

Spurt om de godkjenner eller ikke godkjenner Israels militære handlinger, sa 55% av respondentene at de ikke godkjente dem, mens bare 36% sa at de godkjente angrepene.

Misnøyen mot Israel har økt etter at Gallup stilte det samme spørsmålet i en meningsmåling som ble offentliggjort i november 2023, som fant at 50% av respondentene godkjente Israels militære kampanje, mens 45% mislikte den.

Misnøyen med Israels militære kampanje har økt blant amerikanerne:

Favoriseringen av Israel er sterkest blant republikanerne, med 64% som godkjente Israels angrep på Gaza i den siste meningsmålingen. Bare 29% av uavhengige og 18% av demokratene sa at de støttet Israels kampanje.

Siden 7. oktober har meningsmålinger konsekvent vist at flertallet av amerikanske velgere er for en våpenhvile i Gaza. En meningsmåling utgitt av Data for Progress i februar, fant at 67% av amerikanerne favoriserte at USA presset på for en permanent våpenhvile i Gaza, inkludert 77% av demokratene, 69% av uavhengige og 56% av republikanerne.

Se også professor Norman Finkelstein og Chris Hedges diskutere:

Biden-administrasjonen har konsekvent motsatt seg ideen om en våpenhvile i Gaza med mindre den er knyttet til en gisselavtale. Men selv i det spørsmålet sier både USA og Israel at enhver våpenhvile vil være midlertidig og har avvist Hamas tilbud om å forhandle om en permanent våpenhvile.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Meningsmåling: Flertallet av amerikanerne misliker Israels militære handlinger i Gaza

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelFuru og gran skades av stråling fra basestasjoner
Neste artikkelBritisk general: Storbritannia kan ikke kjempe mot Russland i mer enn 2 måneder
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.