Britisk general: Storbritannia kan ikke kjempe mot Russland i mer enn 2 måneder

0
British special forces soldiers with weapon take part in military maneuver.

Storbritannias forsvarsminister sier at man ikke skal bekymre seg fordi enhver krig med Russland vil bli utkjempet sammen med NATO-allierte.

En britisk general innrømmet tirsdag at Storbritannia ikke kunne håndtere en krig med Russland i mer enn to måneder, ettersom London i betydelig grad har tømt sine militære lagre ved å bevæpne Ukraina. Dette skriver Anti-War.

The Telegraph skriver: Britain’s ‘hollowed out’ Armed Forces not ready to fight Russia.

Generalløytnant Robert Magowan, nestkommanderende for forsvarsstaben, kom med kommentarene under en høring i det britiske parlamentet der han oppfordret til økte militærutgifter.

Lt Gen Sir Rob Magowan / CREDIT: Joe Cater/Royal Navy

MP Francois, medlem av Det konservative partiet, spurte Magowan om det var sant at Storbritannia «ikke kunne kjempe mot Putin i mer enn et par måneder i full krig, fordi vi ikke har ammunisjon og reserver av utstyr til å gjøre det».

Uttalelsene er også gjengitt i det ukrainske avisa Kyiv Post: UK Military Couldn’t Fight Russia for Longer Than Two Months – Daily Telegraph Report.

Magowan sa at Francois uttalelse var sann. Den britiske forsvarsministeren Grant Shapps var også til stede under høringen og bagatelliserte mangelen på britisk militærberedskap, han sa at enhver krig med Russland ville bli utkjempet sammen med NATO-allierte, og henviste til artikkel 5 i alliansens traktat som skisserer gjensidige forsvarsforpliktelser.

«For folk som ser på, og hører at Storbritannia ikke er klar for krig, utelukkende med Russland, er det viktig å forstå at fordi vi er i Nato og artikkel 5 eksisterer, vil vi aldri være i den situasjonen», sa Shapps ifølge The Telegraph.

Kommentarene kom etter at en rapport fra forsvarskomiteen i Underhuset fant at det britiske militæret var «stadig mer overbelastet» og ikke var klar for en krig med Russland. I desember rapporterte The Times of London at Storbritannia hadde «ingenting» igjen i sine militære lagre etter å ha sendt så mange våpen til Ukraina.

Til tross for tilstanden til det britiske militæret, er Storbritannia et av NATO-landene som er mest involvert i Ukrainas stedfortrederkrig. En innspilt samtale mellom to tyske militæroffiserer som nylig ble publisert av russiske medier, avslørte at britiske soldater er «på bakken» i Ukraina og hjelper ukrainske styrker med å avfyre Storm Shadow-missiler.

Se tidligere oberstløytnant Daniel Davies kommentere situasjonen i Ukraina:

Se også den sveitsiske militæreksperten Jaques Baud i samtale med tidligere oberstløytnant Daniel Davies:

Forrige artikkelFlertallet av amerikanerne er imot Israels militære handlinger i Gaza
Neste artikkelEuropa «forbereder» seg på matkrise