Burkina Faso satser på sjølberging

0
President Ibrahim Traoré inspiserer hvetefarmer.

– La oss produsere det vi forbruker og konsumere det vi produserer! – Thomas Sankara.

Sy Marcus Herve Traore skriver fra Burkina Faso på X/Twitter:

Det er ingen måte vi kan snakke om utvikling på hvis vi ikke kan skaffe mat nok. Faktisk, hvis vi skal lykkes med utvikling for hele befolkninga, må vi starte fra landbrukssektoren. Hvorfor? Fordi over 80% av befolkningen vår i Burkina Faso er bønder. Så det er viktig at vi bruker den arbeidskrafta. Det er sunn fornuft!

Hvis du gjør en analyse av hvor mye de fleste afrikanske land bruker på landbruk, vil den fortelle deg alt du trenger å vite: det er en sektor som er undergravd, neglisjert og mindre prioritert. Og vi lurer på hvorfor, til tross for all den dyrkbare jorda vi har, er Afrika fortsatt et kontinent som ikke kan brødfø seg selv. Så synd!

Vi må endre fortellinga og det er dette Burkina Faso, Mali og Niger skal gjøre. Det du ser her er hvetefarmer. Hvis du husker hva jeg en gang postet her, sa kaptein Ibrahim Traoré at kolonialistene og imperialistene løy til oss om alt. De sa at landene våre er tørre, at vi ikke kan dyrke nok mat.

Alt er løgn for å for at vi fortsatt skal være avhengige av å importere mat. Vi kan dyrke hva som helst i Burkina. I år skal vi høste hvete, mye av det, og alt dette som vi muliggjorde gjennom presidentinitiativet. Mais, hirse, sorghum, ris, bønner, til og med kakao for å nevne noe, blir dyrket i Burkina. Målet er ikke bare å produsere nok mat til å brødfø oss selv, men å gjøre bøndene sjølstendige. Alt skal behandles lokalt og gjøres tilgjengelig for forbrukerne.

Forrige artikkelEr Arbeiderpartiet fornøyd med 3 ganger høyere strømpris de neste 25 årene?
Neste artikkelJemens Rødehavsblokade tvinger fram masseoppsigelser ved viktig israelsk havn