Trondheim Arbeiderparti: Støtt Palestina, innfør sanksjoner mot Israel

0
Illustrasjon: Palestinakomitéen i Norge

I denne uttalelsen krever Trondheim Arbeiderparti at Norge skal gjennomføre økonomisk, akademisk, politisk og kulturell boikott av Israel inntil det foreligger en reell fredsavtale som legger til grunn en tostatsløsning med et fritt, sammenhengende og selvstendig Palestina. – Red.


Trondheim Arbeiderparti fordømmer terrorangrepene utført av Hamas mot Israel 7. oktober der 1140 mennesker ble drept og flere hundre ble tatt som gisler. Trondheim Arbeiderparti fordømmer staten Israels brudd på folkeretten på Gazastripen der tusenvis av sivile er drept, hvorav halvparten er barn.

Israel-Palestina-konflikten er en av verdens lengstvarende konflikter. Siden FNs delingsplan fra 1947 har vi sett at Israel gjennom blokader, ulovlige bosetninger, krig og økonomiske sanksjoner har okkupert stadig flere palestinske områder. Dette frarøver palestinere rett til frihet og må opphøre! Ikke-voldelig motstand har preget den palestinske frihetskampen, og
Trondheim Arbeiderparti står i solidaritet med den ikke-voldelige frihetsbevegelsen i Palestina.

Både israelere og palestinere har rett til å leve et liv i trygghet, uten krig og terror. Verdenssamfunnet er nødt til å stille opp, og det må tas kollektivt og internasjonalt ansvar for å få på plass en våpenhvile umiddelbart, og vi er nødt til å intensivere arbeidet for en varig fredsløsning.

Staten Israel utfører folkerettsbrudd, krigsforbrytelser og den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag vedtok nettopp at den skal behandle saken der Sør-Afrika anklager Israel for folkemord på palestinerne på Gazastripen. Trondheim Arbeiderparti krever umiddelbar våpenhvile, at blokaden oppheves slik at hjelp slipper fram, og at Norge påtar seg en internasjonal lederrolle for å sikre en varig fredsløsning.

Kampen for et fritt Palestina fortsetter, og Norge må derfor anerkjenne Palestina som en egen stat. Trondheim Arbeiderparti mener at ingen skal kunne tjene penger på en folkerettsstridig okkupasjon, og Norge kan ikke støtte folkerettsbrudd ved å importere varer fra okkupert palestinsk område eller handle med leverandører som medvirker til brudd på menneskerettighetene og folkeretten.

Trondheim Arbeiderparti vil:

At Norge ikke skal handle varer eller tjenester produsert på ulovlig okkupert område eller fra selskaper som direkte eller indirekte medvirker til å opprettholde ulovlig okkupasjon.
● At Norge skal gjennomføre økonomisk, akademisk, politisk og kulturell boikott av Israel inntil det foreligger en reell fredsavtale som legger til grunn en tostatsløsning med et fritt, sammenhengende og selvstendig Palestina.
● Jobbe for å innføre 29. november, FNs Internasjonale solidaritetsdag for palestinerne, som flaggdag for Trondheim kommune.
● At Norge skal innføre sanksjoner mot Israel.

Forrige artikkelKampen om utmarka – vi bygger ut 79 kvadratmeter natur i minuttet
Neste artikkelHansken er kastet!