Representantenes hus: nye 17,6 milliarder dollar i militærhjelp til Israel

0
Demonstrasjon av statsansatte mot USAs støtte til Israel.

Lovforslaget inkluderer ikke utgiftskutt i skattevesenet, som en tidligere versjon vedtatt av huset.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 4. februar 2024.

Representantenes hus skal denne uken stemme over et lovforslag om å gi 17,6 milliarder dollar i ny militærhjelp til Israel for å støtte massedrap på palestinere i Gaza.

Representantenes hus vedtok tidligere en resolusjon på 14,3 milliarder dollar for Israel, men kuttet midler til Internal Revenue Service, slik at den ikke fikk støtte fra demokratene og aldri ble brakt til senatgulvet for en avstemning.

Wikipedia: Internal Revenue Service (IRS) er et amerikansk føderalt forvaltningsorgan som krever inn skatter og håndhever av den amerikanske skatteloven.

Det nye lovforslaget legger til over 3 milliarder dollar for Israel og inkluderer ikke utgiftskutt. Over i Senatet nådde forhandlerne en avtale om grensepolitikken for å fremme en gigantisk utgiftslov på 110 milliarder dollar, som inkluderer militærhjelp til Israel, Ukraina og Taiwan. Mange republikanere er imidlertid misfornøyde med avtalen, og Johnson kritiserte ledelsen i Senatet for ikke å inkludere Representantenes hus i forhandlingene.

«Deres lederskap er klar over at ved å unnlate å inkludere Representantenes hus i sine forhandlinger, har de eliminert muligheten for rask behandling av enhver lovgivning,» sa Johnson lørdag. «Neste uke vil vi ta opp og vedta en ren, frittstående tilleggspakke til Israel».

Ifølge bevilgningskomiteen i Representantenes hus inkluderer de 17,6 milliarder dollar midler til å fylle opp Israels rakettsystemer, forsyne Israel med avanserte våpensystemer og produsere flere bomber og artillerigranater. Det gir også finansiering til å fylle opp amerikanske lagre av våpen som allerede er sendt til Israel.

Muslimer i USA som tidligere har stemt Demokratene vender seg imot Biden.

De 17,6 milliarder dollarene kommer på toppen av de 3,8 milliarder dollar Israel mottar fra USA hvert år. USA har også sendt en stor mengde ammunisjon og andre våpen for å støtte nedslaktingen i Gaza, som har drept over 27.000 palestinere, derav over 11.500 barn.

Den internasjonale domstolens avgjørelse om at det er «sannsynlig» at Israel begår folkemord, har ikke avskrekket USAs støtte. Ifølge Ynet har over 25.000 tonn amerikanske våpen blitt levert til Israel siden 7. oktober.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

House to Vote on $17.6 Billion in New Military Aid for Israel

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


Se også USAs gjeldsklokke:

U.S. National Debt Clock : Real Time


NRK 5. februar 04:52:

Republikansk leder avviser grense-avtale

Republikanernes leder i Representantenes hus, Mike Johnson, slår fast at den tverrpolitiske avtalen i Senatet, om penger til sikring av grensen, samt støtte til Israel og Ukraina, er død allerede ved ankomst, dersom det når hans republikansk-kontrollerte kammer. – Dette lovforslaget er enda verre enn vi hadde ventet, og vil ikke komme i nærheten av å løse katastrofen på grensen, som presidenten har skapt, skriver Johnson på X. NRK

Forrige artikkelKina dominerer verdens industriproduksjon
Neste artikkelVåpenindustrien vil ha mineraler fra havbunnen
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.