Representant Massie truer med riksrett dersom Biden starter en krig med Iran

0
Skjermdump fra video

Kongressmannen Thomas Massie fra Kentucky la ut en video fra 2007 av daværende senator Biden, som truet George W. Bush med riksrett hvis han startet krig mot Iran.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 31. januar 2024.

Representanten Thomas Massie (R-KY) syntes onsdag å true med å forfølge riksrettstiltale mot president Biden dersom han startet en krig mot Iran.

Massie la ut en video fra 2007 på X, av daværende senator Biden som truet president George W. Bush med riksrett hvis han gikk til krig mot Iran uten Kongressens godkjenning.

«Jeg gjorde det klart for presidenten at hvis han tar denne nasjonen til krig i Iran uten Kongressens godkjenning, vil jeg gjøre det til min sak å stille ham for riksrett», sa Biden i videoen.

I sitt innlegg skrev Massie: «I 2007 varslet senator Biden presidenten om at han ville stille ham for riksrett for å ha gått til krig mot Iran uten Kongressens godkjenning. Betrakt dette som ditt varsel [president Biden]».

Massies innlegg kom samtidig med rapporter om at president Biden planlegger å lansere en ukelang bombekampanje som kan ramme iranske mål utenfor Iran, som svar på droneangrepet i Jordan som drepte tre amerikanske soldater. Pentagon har innrømmet at de ikke har noen bevis for at Iran var involvert i droneangrepet utover bevæpningen av sjiamilitsene USA mener var ansvarlig.

En annen kommentar Biden kom med under Trump-administrasjonen, relatert til Iran, har dukket opp midt i den spente situasjonen.

«La det være klart: Donald Trump har ikke myndighet til å føre oss inn i krig med Iran uten Kongressens godkjenning. En president bør aldri føre denne nasjonen til krig uten det amerikanske folks informerte samtykke»tvitret han den 6. januar 2020, noen dager etter at Trump drepte den iranske generalen Qasem Soleimani med droneangrep i Bagdad.

Biden har fått kritikk fra enkelte medlemmer av Kongressen for å ha gjennomført angrep mot houthiene i Jemen uten Kongressens godkjenning, men han har fortsatt å bombe landet.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Rep. Massie Hints at Impeachment if Biden Starts a War With Iran

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelRapport: USA planlegger ukelang bombekampanje mot iranske mål
Neste artikkelHva vil Jens Stoltenberg, egentlig?
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.