New York Times om USAs hemmelige krig mot Russland siden Maidan i 2014

0

NYT: The Spy War: How the C.I.A. Secretly Helps Ukraine Fight Putin

I mer enn et tiår har USA dyrket fram og bygd opp et hemmelig etterretningspartnerskap med Ukraina som nå er avgjørende for begge land i krigen mot Russland, skriver New York Times. Her er noen hovedpunkter i artikkelen:

– På tampen av det USA-støttede kuppet i Ukraina, 24. februar 2014, ringte den nye spionsjefen for den USA-installerte regjeringen i Kiev «CIA-stasjonssjefen og den lokale sjefen for MI6… og foreslo en treveis samarbeid». (Så de numrene hadde han altså, eller slo han opp på Gule sider og tastet 1-800-CALL-CIA?).

– Partnerskapet «er ingen krigstidsskapning» ettersom det «slo rot for et tiår siden» .

– Siden kuppet ble Ukrainas etterretningsbyråer forvandlet til «Washingtons viktigste etterretningspartnere mot Kreml».

– «Et CIA-støttet nettverk av spionbaser bygget de siste åtte årene som inkluderer 12 hemmelige lokasjoner langs den russiske grensen».

– Hemmelige baser etablert «fullt finansiert, og delvis utstyrt, av CIA».

– Rundt 2016 begynte CIA å trene en ukrainsk elitestyrke – kjent som Unit 2245 – som fanget russiske droner og kommunikasjonsutstyr slik at CIA-teknikere kunne reversere dem og knekke Moskvas krypteringssystemer.

– «Den første sendingen inneholdt hemmeligheter om den russiske marinens nordflåte, inkludert detaljert informasjon om de siste russiske atomubåtdesignene. Kort tid etter forlot team av CIA-offiserer regelmessig kontoret hans med ryggsekker fulle av dokumenter».

– CIA brukte sine hemmelige baser i Ukraina for å «spore russiske spionsatellitter og avlytte samtaler mellom russiske befal».

– «CIA hadde også tilsyn med et treningsprogram, utført i to europeiske byer, for å lære ukrainske etterretningsoffiserer hvordan man overbevisende antar falske personer og stjeler hemmeligheter i Russland».

– CIA retter angrep mot russiske byer som Rostov.

– «CIA og andre amerikanske etterretningsbyråer gir etterretning for målrettede missilangrep».

Artikkelen i New York Times egner seg i studiesirkler for dem som fortsatt tror at denne krigen startet 24. februar 2022.

Myndighetene og demonstrasjoner med naziflagg

Det rød-svarte naziflagget til Pravij sektor er blitt fast innslag i demonstrasjonene foran Stortinget, det er brukt av regjeringa og vi ser også at Danmarks statsminister trives i selskap med ukrainske nazister.

Legg merke til riksvåpenet i «nærkontakt» med naziflagget.
Forrige artikkel «Pulver gjør melka hjemløs»
Neste artikkelPropionsyre – til nytte og skade for hvem?