Israelske fly bombarderer Rafah med over én million sivile

0
Etterdønninger av israelske angrep på en moske og boligbygg i Rafah, sør i Gaza. 22. februar 2024. (Fotokreditt: AA)

Tel Aviv planlegger å gå videre med et storstilt angrep på den desperat overfylte byen.

Israelske krigsfly bombarderte Gazastripens sørligste by Rafah over natten og 22. februar, skriver The Cradle.

Flere palestinere ble drept i israelske angrep på hjem i Rafah, sa helsedepartementet i Gaza. Ifølge innbyggere ble mer enn 12 medlemmer av en enkelt familie drept av et luftangrep mot den sørlige byen. 

Al-Farouq-moskeen i Rafahs Shaboura-nabolag ble fullstendig ødelagt i angrepene. Totalt har nesten 100 palestinere blitt drept av israelske luftangrep over Gazastripa det siste døgnet, ifølge departementet. 

Israel hevder Rafah er Hamas’ siste høyborg. IDF planlegger et større angrep mot byen, som er desperat overfylt med over en million palestinere – mange av dem har blitt fordrevet fra andre områder av Gaza. 

FN har advart om at sivile i Rafah ikke har noe sted å dra. 

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa i et intervju 21. februar at hæren har fått ordre om å lage en plan for å flytte sivile i Rafah og at han venter på å motta denne planen. 

Men dagen etter sa israelske tjenestemenn til Bloomberg at Tel Aviv ikke har «ingen presis strategi for hvordan det skal gjøres, hvor lang tid det vil ta eller hvor folket vil dra». Washington har advart Israel om ikke å fortsette med Rafah-angrepet med mindre en klar strategi er etablert.  

Men Washington la igjen veto mot den siste FN-resolusjonen om våpenhvile 20. februar. 

Israel møter fortsatt hard motstand i den sørlige byen Khan Yunis og andre områder av Gaza, til tross for sine gjentatte påstander om at hele Hamas-bataljoner er tilintetgjort. 

Forrige artikkelPressa har ikke bestått Russlandtesten
Neste artikkelBlackRock og JP Morgan trekker seg fra FNs klimaallianse
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.