BRICS skal opprette egen kredittvurdering for å motvirke USAs dominans

0
Dette var lederne i BRICS da de var fem, nå dreier det seg om BRICS 10.

USA har en rekke kredittvurderingsbyråer som vurderer bedrifter og land etter deres økonomiske helse og tilbakebetalingsevne. De tre fremste amerikanske kredittvurderingsbyråene er Moody’s, Standard and Poor’s (S&P) og Fitch Group. De amerikanske kredittvurderingsbyråene dominerer det globale markedet og kan hjelpe eller bryte ned et selskaps utsikter med sine rapporter. Imidlertid har BRICS nå som mål å sette en stopper for de amerikanske kredittvurderingsbyråene ved å opprette sitt eget rangeringsselskap.

Les også: 34 land ønsker å bli med i BRICS-alliansen etter Saudi-Arabias inntreden

BRICS-landene har blitt rammet av de amerikanske kredittvurderingsbyråene som tidligere har pekt på negative sider, men ignorerer deres positive. BRICS-blokken planlegger å lansere sine egne kredittratingbyråer for å motvirke den USA-dominerte finansielle verdensordenen. Tiltaket vil sørge for at BRICS-alliansen kan styre og bestemme kredittverdigheten til et firma og ikke være avhengig av USA.

Russlands sentralbanksjef Elvira Nabiullina sa at Kreml vil foreslå sentrale initiativer som gagner BRICS på lang sikt. Nabiullina bekreftet at et av de viktigste initiativene er dannelsen av nye BRICS-kredittvurderingsbyråer. Guvernøren understreket at BRICS-vurderingsbyrået vil være et «overnasjonalt» og dekke alle land.

Les også:  BRICS: Ingen etterspørsel etter amerikanske dollarobligasjoner, salget får dårligste start siden 2016

Nabiullina forklarte at BRICS-ratingbyråene vil være av gjensidig anerkjennelse og vil jobbe «raskere og mer praktisk». Den russiske guvernøren antydet at amerikanske kredittvurderingsbyråer har en tendens til partiskhet mot utviklingsland under revisjonen.

Dannelsen av BRICS-ratingbyrået kan diskuteres på det 16. toppmøtet i oktober 2024. Russland vil være vertskap for det neste BRICS-toppmøtet og har en tallerken med ideer å gi ved bordet som ledere kan diskutere. Ideene inkluderer også å lage en ny internettjeneste som ikke har noen forbindelse til amerikanske data og servere.

Forrige artikkelIrak er rasende på USA – vil ha troppene ut og ikke selge olje i dollar
Neste artikkelKina dominerer verdens industriproduksjon