300.000 i streik mot arbeidsmarkedsreformer i Finland

0
Rundt 13.000 mennesker deltok i en demonstrasjon på Senatstorget i Helsinki sentrum, ifølge politiets anslag.

En omfattende streik i protest mot arbeidsmarkedsreformer som er planlagt av den konservative regjeringa lammet store deler av det offentlige livet i Finland torsdag. Rundt 300.000 arbeidere planla å delta i streiken, som skal fortsette fredag, rapporterte den nasjonale allmennkringkasteren Yle.

Streiken har rammet barnehager i Helsingfors-regionen, og flytrafikken ble hardt rammet. I forkant av streiken advarte Finnair om at de ventet å kutte 550 flyvninger torsdag og fredag. Posttjenester og en rekke industrielle virksomheter ble også berørt.

Rundt 13.000 mennesker deltok i en demonstrasjon på Senatstorget i Helsinki sentrum, ifølge politiets anslag.

Antti Lindtman, lederen for sosialdemokratene i opposisjonen, anklaget i tale under arrangementet regjeringen for å nekte å lytte til demonstrantenes krav, som han beskrev som rimelige. Han sa at reformprogrammet til statsminister Petteri Orpos konservative regjering vil svekke arbeidernes rettigheter og undergrave den sosiale tryggheten.

Forrige artikkelPortugisiske bønder slutter seg til det europeiske bondeopprøret
Neste artikkelLovendringene svekker Grunnlovens beskyttelse av den enkeltes menneskerettigheter