Jemens væpnede styrker har truffet marinefartøy fra USA

0

En jemenittisk militærtalsmann kunngjorde torsdag morgen 25. januar at landets væpnede styrker nok en gang har angrepet amerikanere i farvannene utenfor den jemenittiske kysten. Angrepene ble rettet mot krigsskip med missiler og et av dem ble truffet direkte.

Yahya Saree sier ifølge nyhetsnettverket Al-Masirah at de jemenittiske styrkene engasjerte seg mot en rekke amerikanske destroyere og andre krigsskip i Adenbukta og Bab al-Mandab-stredet.

Styrkene rapporterte at de traff de amerikanske krigsskipene og destroyerne med prosjektilene da de ga beskyttelse for to amerikanske kommersielle fartøyer som seilte gjennom den strategiske vannveien.

«Til tross for forsøk fra krigsskipene på å avskjære dem, nådde våre ballistiske missiler sine mål med hell,» sa Saree.

«En rekke ballistiske missiler traff krigsskipet direkte mens to amerikanske kommersielle fartøyer rømte fra åstedet», sa han., og la til at trefningen varte i 2 timer.

USAs sentralkommando eller CENTCOM har ikke kommentert det jemenittiske angrepet på krigsskipet.

USA og Storbritannia har i flere dager bombardert Jemens hovedstad Sana’a.

Her er den fulle erklæringa fra de jemenittiske styrkene:

Dansk transport for USAs militære styrker

The Guardian skriver:

Houthiene har sagt at angrepene deres er i solidaritet med palestinerne mens Israel bombarderer Gaza. Skipene som tilhører det amerikanske datterselskapet til det danske rederiet Maersk førte amerikanske militære forsyninger da de ble angrepet fra tre antiskipsmissiler nær Bab el-Mandeb-stredet. Den amerikanske sentralkommandoen (Centcom) sa at to missiler ble skutt ned, og en tredje landet i sjøen. Ingen skade ble forårsaket verken til Maersk Detroit eller Maersk Chesapeake, og ingen personskader ble rapportert, sa Centcom.

Maersk sa i en uttalelse: «Underveis rapporterte begge skipene at de så eksplosjoner i nærheten, og den amerikanske marinen fanget også opp flere prosjektiler. Mannskapet, skipet og lasten er trygge og uskadde. Den amerikanske marinen har snudd begge skipene og eskorterer dem tilbake til Adenbukta.»

Maersk sa at dets amerikanske datterselskap nå suspenderer all transitt gjennom Rødehavet. «Sikkerheten til våre mannskaper er av største betydning. Etter eskaleringen av risikoen stanser MLL [Maersk Line Limited] transitt i regionen inntil videre,» sa talspersonen.

Begge de kommersielle fartøyene frakter last for den amerikanske regjeringa og er registrert i programmer som drives av forsvarsdepartementet for å transportere styrker, forsyninger og utstyr i tider med krig eller nasjonal nødsituasjon, og det er derfor de ble eskortert gjennom sundet.

Så selv under amerikansk militær beskyttelse tør ikke lenger rederiene å sende skip gjennom Rødehavet.

Skip som ikke har noe med USA eller Israel å gjøre kan passere uhindret.

Forrige artikkelTrump vant i New Hampshire, men hvorfor gir ikke Nikki Haley opp?
Neste artikkelWHO-traktaten er langt mer farlig enn regjeringa vil at vi skal tro