Texas og det Ville Vesten – i Midtøsten

0

Bli med på en tur fra Eagle Pass, Texas, til Tower 22 i den amerikansk-kontrollerte trekanten på grensene til Syria, Irak og Jordan. Vi passerer Gaza og Jemen på vei til Iran.

The Norwegian Ibn Battuta.

29. januar 2024.

Texas handler ikke lenger om cowboyer, indianere og sheriffer med seksløpere som plaffer ned kvegtjuver og lovløse banditter. Selv om tvisten mellom det Republikansk-styrte Texas og Biden-administrasjonen om hvordan migrantstrømmen over grensen i sør skal stoppes, ennå ikke har ført til åpen konflikt, henger mentaliteten fra det lovløse Ville Vesten igjen i USA.  Mer om konflikten i selve Texas senere, men først til Midtøsten.

Det er som forventet at trigger-happy amerikanske politikere – fra begge partier – nå tar til orde for at USA må angripe Iran. Offisielt skyldes det på søndagens angrep på den lite kjente Tower 22-basen i grenseområdet mellom Jordan, Syria og Irak, der minst tre amerikanske soldater ble drept, og 34 såret.

Biden lovet søndag kveld (amerikansk tid) å gjengjelde angrepene, ikke direkte mot Iran, slik de Republikanske senatorene Lindsay Graham (SC) og John Cornyn (TX) ønsker, men mot de iransk-støttede militsene som USA sier var ansvarlige.

Det er ingen grunn til å tvile på at basen ble angrepet, selv om påstandene om at det var en «kamikaze-drone» som rammet basen, ikke synes troverdig. Den israelske bloggeren, forfatteren, evangelisten og offiseren Amir Tsarfati hevdet søndag kveld at det var den irakiske sjiamuslimske militsen Kata’ib Hizbollah som sto bak angrepet. Det er så langt ikke bekreftet fra annet hold. Tsarfati er en evangelisk-kristen sionist, godt forankret i det israelske ekstrem-høyre. Slik sett kan det tale for at informasjonen stemmer, men det kan også være bevisst desinformasjon, eller en «falsk flagg-» operasjon, slik blant annet Jake Shields skriver på X:

On at least two occasions Israel directly attacked America with plans to frame their enemies (The Lavon Affair and USS Liberty).

Uansett, dette er langt fra det første angrepet på amerikanske baser etter 7. oktober, dagen Hamas startet operasjonen Tawafan Al-Aqsa. Det har vært 159 angrep på amerikanske baser i regionen.

Vi vil kanskje aldri få vite hele sannheten om 7. oktober, eller angrepet på søndag. Likevel er det liten tvil om at det siste angrepet, og tapet av tre amerikanske soldater vil bli brukt som unnskyldning for å utvide krigen(e) i Midtøsten.

Military Eye la ut denne kommentaren på X søndag kveld: ‘En av årsakene til at USA ikke kan kan ta seg råd til å angripe Iran’ (“One of the reasons the US can’t afford targetting Iran”)

Søndag kveld advarte den skarpe amerikanske bloggeren og tidligere CIA -analytikeren Larry C. Johnson sine lesere og seere om at søndag 28. januar kunne gå ned i historiebøkene som en dyster milepæl. Se og hør på podkasten hans:

(Sonar 21) MY PODCAST ON THE IMPENDING WAR WITH IRAN:

Videoen kan også sees på hans Telegram-konto, og på hans egen Substack, Son of the New American Revolution.

Som den informerte leser forstår, handler dette om Palestina, og det går langt tilbake i historien, det være seg Gaza eller Hebron. Vi lever i ville tider, både her i “Vesten” (Paris er i ferd med å bli fullstendig nedstengt av illsinte franske bønder fra mandag kveld), og absolutt i Midt -Østen.

Kollektiv avstraffelse

Etter å ha bodd og jobbet mer enn tre år i Libanon, Israel og Palestina siden 1980, må jeg plage den tause majoriteten med noen fakta angående den skammelige suspensjonen av hjelpen til UNRWA (FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten). Dette etter at det har kommet frem påstander om at 12 (tolv) av deres 13.000 ansatte i Gaza deltok i Tawafan Al-Aqsa-operasjonen inn i Israel den 7. oktober.

Vel, i løpet av de 115 dagene som denne grusomme krigen, dette folkemordet, har vart, har minst 152 UNRWA-ansatte blitt drept. Er ikke det nok..?

Beslutningen om å suspendere hjelpen til FNs byrå for palestinske flyktninger er en «kollektiv straff», sa lederen for FNs byrå for nødhjelp og arbeid (UNRWA), Philippe Lazzarini. Han støttes av FNs generalsekretær Antonio Guterres, som også oppfordrer giverlandene om å opprettholde den sårt tiltrengte hjelpen til Gaza.

UNRWA-sjefen Philippe Lazzarini uttrykte sjokk over at slike beslutninger ble tatt mens «sult truer» i Gaza, som har blitt ødelagt av nesten fire måneders uavbrutt israelsk bombardement som har drept over 26 000 mennesker. (Al-Jazeera)

I neste artikkel vil jeg ta for meg hvorfor hovedstrømsmedier (MSM), og da ikke bare i Norge, ser ut til å ha lagt lokk på grensekonflikten i Texas.


Denne artikkelen ble publisert på bloggen

The Norwegian Ibn Batutta

Forrige artikkelKina ikke villig til å rake kastanjene ut av glørne for USA
Neste artikkelHvem ønsker gruvedrift til havs?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.