Sjefen for Ukrainas bakkestyrker sier troppene hans er i «aktivt forsvar»

0

Ukrainske styrker går i forsvar i stedet for å forsøke å erobre territorium.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 16. januar 2024.

Generaloberst Oleksandr Syrskyi, sjefen for Ukrainas bakkestyrker, har sagt at hans tropper er på «aktivt forsvar» ettersom ukrainske styrker ikke lenger forsøker å ta territorium etter den mislykkede motoffensiven.

«Våre mål forblir uendret: å holde våre posisjoner … utmatte fienden ved å påføre maksimale tap,» sa Syrskyi til Reuters i forrige uke.

Den ukrainske kommandanten sa at russiske styrker presset på i flere områder langs den 600 kilometer lange fronten, med sikte på å ta full kontroll over Donbas. Han sier ukrainske styrker går til små motangrep for å holde russiske styrker på tå hev, noe han beskriver som «aktivt forsvar».

Den militære situasjonen i Ukraina 15. januar 2024 (SouthFront.press):

Da Ukraina først startet sin motoffensiv i juni 2023, var det klart at de ikke ville ha noen stor suksess, basert på en amerikansk etterretningsvurdering lekket på Discord og medieoppslag den gangen. Men det har blitt mye tydeligere siden høsten, da den ukrainske øverstkommanderende Valerij Zaluzhnyj karakteriserte krigen som en «fastlåst situasjon» og sa at det ikke ville bli noe «dypt og vakkert gjennombrudd».

Ukraina står nå overfor en betydelig mangel på mannskap og sliter med å bli enige om en ny mobiliseringslov. Vestlig bistand tørker også inn ettersom Kongressen ennå ikke har godkjent over 60 milliarder dollar i ekstra utgifter, som president Biden har bedt om til stedfortrederkrigen.

Til tross for situasjonen insisterer den ukrainske politiske ledelsen fortsatt på at Ukraina kan vinne. Forsvarsminister Rustem Umerov sa søndag at Kiev ikke har gitt opp målet om å gjenopprette «grensene fra 1991», som ville innebære å sparke Russland ut av alle landområder de har erobret siden februar 2022, samt Krim, som har vært under russisk kontroll og styring siden 2014.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Ukraine Ground Forces Commander Says His Troops are on ‘Active Defense’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


Les Moon of Alabama:

Ukraine Copies Russia’s ‘Active Defense’ Tactic

Se også:

Forrige artikkelStudie: Alvorlige genskader hos rotter som fikk Pfizers vaksine
Neste artikkelNorske kraftpriser avgjøres av tyske politikere
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.