New Jerseys nasjonalgarde til Irak og Syria under økende antall angrep

0
Skjermdump fra video

Det er uklart om utplasseringen av 1.500 soldater er en del av en vanlig tropperotasjon eller en forsterkning.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 15. januar 2024.

New Jerseys nasjonalgarde forbereder seg på å utplassere 1 500 soldater til Irak og Syria, midt i en flom av angrep på amerikanske baser i de to landene, som startet i midten av oktober på grunn av president Bidens helhjertede støtte til Israels angrep på Gaza.

Det er uklart om utplasseringen er en del av en planlagt tropperotasjon eller om de blir sendt for å forsterke den amerikanske militære tilstedeværelsen i regionen. Ifølge de siste tallene er det rundt 2.500 amerikanske soldater stasjonert i Irak og 900 i Syria, der de støtter det kurdisk-ledede SDF, slik at USA kan okkupere og kontrollere om lag en tredjedel av syrisk territorium.

Ifølge Pentagon har amerikanske tropper i Irak og Syria vært under minst 130 rakett-, drone- og bombekasterangrep siden den 17. oktober, og angrepene har skadet 69 amerikanske soldater. En paraplygruppe av sjiamilitser som kaller seg Den islamske motstandsbevegelsen i Irak har tatt æren for de fleste angrepene.

USA har lansert flere runder med luftangrep mot sjiamilitser siden oktober, noe som har gjort den irakiske regjeringen rasende, den krever nå en slutt på den amerikanske tilstedeværelsen. Som svar på nyheten om at 1.500 amerikanske soldater var forberedt på å utplasseres, benektet Irak at USA sendte forsterkninger. «Irak trenger ingen utenlandske soldater,» sier Tahseen al-Khafaji, talsmann for den irakiske operasjonskommandoen.

USA leder en internasjonal koalisjon i Irak, kjent som Operation Inherent Resolve, som bidrar til å bekjempe ISIS, selv om det i disse dager er klart at USAs tilstedeværelse handler mer om å motvirke Iran. Det amerikanske militæret er fortsatt involvert i anti-ISIS-operasjoner i Irak, men den irakiske regjeringen har sagt at deres styrker kan håndtere restene av terrorgruppen.

CBS News rapporterte om New Jerseys nasjonalgarde som ble utplassert i regionen og fremstilte det bare som en utplassering mot ISIS. Rapporten nevnte ikke den nylige flommen av angrep mot amerikanske styrker. Utplasseringen vil være den største av New Jerseys nasjonalgardesoldater siden 2008.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

New Jersey National Guard Prepares to Deploy to Iraq and Syria Amid Attacks

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelTautrekkingen over Taiwanstredet fortsetter etter valget
Neste artikkelTidligere talsmann for Ukrainas president: – Vi kunne fått fred i mars 2022
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.