Israelsk mor: – IDF gasset sønnen min til døde

0

Den israelske hæren gasset sønnen min «som Auschwitz», sier moren til den drepte israelske soldaten.

Av Max Blumenthal.
og Wyatt Reed.

The Grayzone, 18. januar 2024.

En rasende israelsk mor har utløst oppstyr etter å ha anklaget den israelske hæren for bevisst å gasse sønnen hennes til døde mens han ble holdt i en Gaza-tunnel. Nå sier hun at det israelske militæret fikk sønnens gravstein fjernet etter at hennes kritiske melding gikk viralt.

Hans drap følger et mønster av israelske militære angrep på israelske fanger i Gaza, og reiser spørsmål om eksistensen av en vennlig ild – politikk for å forhindre fangebytter.

Moren til en nå avdød israelsk soldat som ble tatt til fange av Hamas-militante 7. oktober, sier at det var det israelske militæret, ikke palestinske motstandsfolk, som drepte sønnen hennes. I et nylig publisert innlegg på Facebook, skrev den israelske moren Maayan Sherman at sønnen Ron «faktisk ble myrdet – ikke av Hamas», men under omstendigheter som ligner mer på «Auschwitz og dusjene».

Hun skrev at drapet på sønnen hennes var forårsaket «ikke fra utilsiktet ildgivning, heller ikke fra kryssild, men fra overlagt drap – bombing med giftgass».

«Ron ble kidnappet på grunn av kriminell uaktsomhet fra alle høytstående tjenestemenn i hæren og denne fordømte regjeringen, som ga en ordre om å eliminere ham for å gjøre opp med en terrorist fra Jabalya,» la hun til.

Shermans kropp, sammen med liket av de andre fangede soldatene Nik Beizer og Elia Toledano, ble funnet i en tunnel i Gaza i desember. Hovedstrømsmedier har tidligere beskyldt palestinerne for drapet på minst én av fangene, hvis død var feilaktig beskrevet i en publikasjon, som en «Hamas-henrettelse».

Israel har nektet å røpe ytterligere informasjon om omstendighetene rundt dødsfallene, og sier i en pressemelding at «det kan ikke benektes eller bekreftes at de ble drept på grunn av kvelning, mangel på luft, forgiftning, eller som resultat av et IDF-angrep eller Hamas-operasjon.» Men Shermans mor sier at alle bevis tyder på at den israelske regjeringen drepte sønnen hennes med vilje.

«Å ja, de fant også ut at han hadde flere knuste fingre, tilsynelatende på grunn av hans desperate forsøk på å unnslippe giftgraven som IDF gravde for ham, etter han prøvde å puste frisk luft, men bare pustet inn IDF-gift,» fortsatte den sørgende moren.

«Min kjære, måtte jeg dø i ditt sted, for et mareritt du gikk gjennom. Død i forferdelig smerte – og alt på vegne av IDF, som du stolte på og verdsatte så høyt, og den [israelske] regjeringen,» konkluderte Sherman.

Sherman vendte blikket mot det israelske regimet og stilte spørsmål ved om den samme beslutningen ville ha blitt tatt «hvis Bibis sønn var der i tunnelen … eller barnebarnet til [Israels forsvarsminister Yoav] Gallant?» Ville de også bli «forgiftet med gassbomber», spurte hun.

Shermans urokkelige fordømmelse av høytstående israelske tjenestemenn representerer et av de få isolerte tilfellene av israelske borgere som offentlig kritiserer sin regjering. Etter raidene den 7. oktober innførte Netanyahu-administrasjonen et strengt tilslag mot ytringer, der de som oppfordret til våpenhvile ofte står overfor lange fengselsstraffer for angivelig å ha sympatisert med terrorister.

Men Shermans fordømmelse av israelske myndigheter endte ikke der. En gravstein hun hadde installert over sønnens siste hvilested hadde også en krass inskripsjon:

https://twitter.com/amospickel/status/1746191781945819

Sersjant Ron Sherman ble «kidnappet, forlatt og ofret i Gaza av den israelske regjeringen», sto det på steinen.

Det endret seg imidlertid onsdag. Dagen etter at hennes fordømmelse av israelske myndigheter skapte oppstyr i lokale medier, tok Sherman til Facebook igjen, og skrev at det israelske militæret hadde beslaglagt gravsteinen.

«Etter tildekking av fakta av IDF og forsvarsdepartementet, ble steinen jeg plasserte på min sønns grav – en stein som var viktig for meg å bli plassert på hans grav, som hans mor – fjernet av forsvarsdepartementet mot min vilje,» skrev hun. «Når de dekker over det faktum at Ron ble eliminert med det formål å drepe – tror de at å fjerne steinen fra Rons grav vil fjerne fakta som de er.»

Men faktum består, skrev Sherman, at «Ron ble kidnappet på grunn av en monstrøs mislykket regjering og en mislykket hær.»

Men «det eneste de etterlot meg som hans mor – steinen de ble enige om [å la meg] hvile på graven hans [som] jeg betalte for av mine private lommer» – ble «fjernet av forsvarsdepartementet for å fortsette å dekke over drapet hans,» utbrøt hun.

«Dette er regjeringen, og dette er forsvarsdepartementet,» konkluderte hun: «Tildekking, fjerning av blasfemiske bevis, ofring av de kidnappede, etterlatelse av de etterlatte foreldrene.»

Dreper det israelske militæret israelske fanger i Gaza med overlegg?

Sherman-familiens indignerte påstand om at det israelske militæret gasset sønnen deres til døde, følger etter en avslørende gisselvideo utgitt 15. januar av Al-Qassam-brigadene, den væpnede fløyen av Hamas. Videoen inneholdt vitnesbyrd fra Noa Argamani, som ble tatt til fange under Nova Electronic Music Festival i Sør-Israel, 7. oktober.

Ifølge Argamani overlevde hun så vidt en rekke israelske luftangrep og må nå komme seg etter flere skader:

«Jeg befant meg i en bygning,» sa hun. «Den ble bombet i et IDF-luftangrep. F-16-missiler traff oss alle tre. To missiler eksploderte og ett gjorde det ikke. I bygningen var vi sammen med Al-Qassam-soldater og tre gisler. Meg selv, Itai Svirsky og Yossi Sharabi. Etter at bygningen vi var i ble truffet, ble vi alle begravet under ruinene. Al-Qassam-soldater reddet meg og Itai, men vi klarte ikke å redde Yossi. Etter mange dager ble Itai og jeg lokalisert til et annet sted. Mens han ble transportert, ble Itai rammet av et IDF-luftangrep og overlevde ikke.»

I en slutterklæring rettet mot den israelske regjeringen, erklærte Argamani: «Itai Svirsky og Yossi Sharabi – de døde på grunn av våre egne luftangrep fra IDF. Stopp denne galskapen og bring oss hjem til våre familier.»

14. januar – den 100. dagen siden 7. oktober – lød Ron Shermans far, Alex, som et ekko  av Noa Argamanis oppfordring til umiddelbare forhandlinger om løslatelse av fangene: «Vårt budskap i dag til den israelske regjeringen er at tiden er i ferd med å renne ut!» erklærte Alex Sherman på et møte med fangenes familier. «Hvem som helst av de bortførte kan være din far, sønn eller datter. Retur av de bortførte må være det eneste overordnede målet. Det finnes ingen andre.»

Dessverre for de israelske fangene som vansmekter i Gaza, har deres regjering vist en utstudert manglende interesse for en fremforhandlet fangeutveksling.

Siden 7. oktober har Israels militære utstedt «Hannibal»-ordrer i masseskala, autorisert målretting av hjem og kjøretøy som inneholder bortførte, med stridsvogngranater og Hellfire-raketter, noe som fører til drap på mange israelske ikke-stridende. Målet, som skissert i en undersøkelse som siterer offisielle militære kilder, av israelske sikkerhetsreportere Ronen Bergman og Yoav Zeyton, var å forhindre en politisk smertefull utveksling med et stort antall palestinske fanger.

Minst 36 av de israelske bortførte er drept inne i Gaza siden Israels militære angrep begynte. Foruten Sherman, Svirsky og Sharabi, inkluderer de Samer Al-Talalka, Alon Shamriz og Yotam Haim, som ble skutt ned av soldater fra Israels Golani-brigade, da gislene nærmet seg dem skjorteløse, viftende med et hvitt flagg mens de appellerte på hebraisk om å bli reddet.

De inkluderer trolig også familien til Yarden Bibas, en israeler som holdes som gissel i Gaza. I en spesielt foruroligende gisselvideo sees en tårevåt Bibas som ble løslatt av al-Qassam-brigadene den 13. desember, og anklager Israel for å ha drept sin kone Sherry og hans to små barn Ariel og Kfir i et luftangrep.

Den israelske hærens talsmann har insistert, uten bevis, at familien hans fortsatt er i live, og antydet at israelske borgere burde ignorere den «psykologiske krigføringen» som ble formidlet i Bibas gisselvideo.

Selv om den israelske militæraksjonen har mislyktes fullstendig i løpet av over 100 dager, med å løslate fangene, og udiskutabelt har drept mange av sine egne borgere, er et stort flertall av jødiske israelere for å eskalere angrepet på Gaza. 56 % av respondentene i en meningsmåling fra Israeli Democracy Institute, 2. januar, mente den beste måten å få tilbake de gjenværende fangene på, var å fortsette den militære operasjonen i Gaza. Bare 24% støttet en avtale med Hamas, selv etter fangeutvekslingen som fant sted i begynnelsen av desember, der mange israelere vendte tilbake fra fangenskap.

Med den israelske offentligheten rustet for hevn, politiet som brutalt undertrykker offentlige krav om våpenhvile, og fanatisk høyreorienterte statsråder som raser mot «katastrofen» med fangeutvekslinger, ser skjebnen til fangene i Gaza dyster ut.

Nå spekulerer noen israelske analytikere åpent i at deres militære bevisst angriper de bortførte, for å nekte Hamas økt politisk innflytelse. Som den israelske sosiologen Yagil Levy skrev i Haaretz, «regjeringens beslutning om å angripe Gaza, til tross for tilstedeværelsen av gisler i de bombede områdene, kan betraktes som en forlengelse av ‘Hannibal’-direktivet«

Levy konkluderte, fordi høyreorienterte elementer i regjeringen ser en fangeutveksling som antitetisk til det uttalte målet om å «ødelegge» Hamas, er «gislenes liv nok et rimelig offer som må gjøres.»


Wyatt Reed.

Wyatt Reed er administrerende redaktør for The Grayzone. Som internasjonal korrespondent har han dekket historier i over et dusin land. Følg ham på Twitter på @wyattreed13.

Max Blumenthal.

Sjefsredaktøren for The Grayzone, Max Blumenthal, er en prisbelønt journalist og forfatter av flere bøker, inkludert bestselgende Republican GomorraGoliath, The Fifty One Day War og The Management of Savagery. Han har produsert trykte artikler for en rekke publikasjoner, mange videorapporter og flere dokumentarer, inkludert Killing Gaza. Blumenthal grunnla The Grayzone i 2015 for å sette et journalistisk lys på USAs tilstand av evig krig og dens farlige innenlandske konsekvenser.


Denne artikkelen er hentet fra The Grayzone.

Israeli army gassed my son ‘like Auschwitz,’ mother of slain Israeli soldier says

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Se også:

Israeli victims’ families denounce NY Times ‘Hamas rape’ report (youtube.com)

Forrige artikkelDe fire ryttere fra Gazas apokalypse
Neste artikkelISIS: Et amerikansk våpen mot motstandsaksen
Max Blumenthal er sjefredaktør for The Grayzone, en prisvinnende journalist og forfatter av flere bøker, inkludert bestselgende republikanske Gomorrah, Goliath, The Fifty One Day War og The Management of Savagery. Han har publisert artikler for en rekke publikasjoner, mange videoreportasjer og flere dokumentarer, inkludert Killing Gaza. Blumenthal grunnla The Grayzone i 2015 for å kaste et journalistisk lys over USAs tilstand av evig krig og dens farlige hjemlige konsekvenser.