Hassan Nasrallah: «USAs trusler vil ikke stoppe oss»

0

Motstandslederen Hassan Nasrallah sa at det å avslutte Hezbollahs operasjoner mot Israel bare kan diskuteres når krigen mot Gaza tar slutt.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Generalsekretær for Hezbollah, Hassan Nasrallah, sverget under sin tale 14. januar at ingen form for amerikansk press eller «skremsler» vil stoppe den libanesiske motstanden fra å fortsette sine daglige operasjoner mot Israel. 

«Amerikanerne truet Libanon og sa at hvis sørfronten ikke ble deeskalert, ville Israel føre en krig mot landet … Den trusselen vil ikke fungere, verken i dag, eller i morgen, eller noen gang,» sa Nasrallah. 

Han la til at den israelske hæren har blitt beseiret i Gaza og at dette «desimerte» militæret er «velkommen» til å prøve å starte en krig mot Libanon. 

«Den israelske hæren, mens den var i god form og fullt utstyrt, ble ødelagt i møte med våre motstandskjempereunder julikrigen i 2006 … Israel og dets bosettere er de som burde frykte krig, ikke Libanon,» fortsatte han. 

«Vi har vært klare for krig i 99 dager, og vi er ikke redde for det. Vi vil kjempe uten grenser [hvis krigen kommer til oss].» 

Nasrallah bekreftet nok en gang at den libanesiske fronten ble åpnet «for å støtte Gaza og stoppe aggresjonen mot området … og når aggresjonen stopper, kan [stans i militæraksjonene] diskuteres.»

«Amerikanerne, som hevder å være bekymret for Libanon, må frykte og være bekymret for deres verktøy (Israel) … og dets rolle i regionen.» 

I forkant av Nasrallahs tale søndag, ble åtte operasjoner utført av Hezbollah mot israelske militære steder ved den libanesiske grensa.

Motstandslederen fordømte også under sin tale det nylige angrepet til USA og Storbritannia på Jemen. Disse angrepene kom som et svar på angrep på israelsk-tilknyttet skipsfart og fartøyer på vei til Israel, utført av motstandsbevegelsen Ansarallah og jemenittiske væpnede styrker i Rødehavet. 

Flere ble drept i det amerikansk-britiske angrepet på Jemen 12. januar. 

USA fulgte opp med flere angrep på Jemen 13. januar, rettet mot nærområdet til Sanaa internasjonale lufthavn – som har vært under en Saudi-ledet blokade i ni år.

«Hvis Biden og de som følger ham tror at de ved aggresjon mot Jemen kan hindre jemenittene i å fortsette sine operasjoner [til støtte for Gaza], så er de uvitende,» sa Nasrallah.

«Den amerikanske aggresjonen er det som vil skade sikkerheten til maritim navigasjon i Rødehavet, som vil bli en slagmark … dette er en massiv dumhet,» la han til. 

Jemenittiske operasjoner har ikke drept eller skadet noen. De tar sikte på å angripe israelsk-tilknyttede skip eller fartøyer på vei til israelske havner for å hindre varer fra å nå Israel mens befolkningen i Gaza er blokkert fra å motta hjelp. 

Jemens væpnede styrker har sverget at alle andre skip står fritt til å navigere som de vil, og har uttrykt vilje til å stanse sine angrep hvis krigen mot Gaza avsluttes og hvis tilstrekkelig bistand når fram til palestinerne. 

Nasrallah berømmet også den irakiske motstandens nylige angrep på Israel, så vel som dens pågående operasjoner mot amerikanske baser i Irak og Syria. 

Med hensyn til Gazastripa og de pågående kampene der, bekreftet Nasrallah at Israel «drukner i fiasko», og berømmet den voldsomme motstanden til Qassam-brigadene og andre grupper i Khan Yunis, så vel som andre steder i Gaza. 

Han la til at Israel ikke har oppnådd noen av målene de satte seg for å oppnå ved å starte krigen mot Gaza, «verken de offentlig uttalte målene eller de skjulte målene». 

«Israelerne har sett at deres regjering er inkompetent og må endres … Dette er en innrømmelse av fiasko i seg sjøl … Hvis den nåværende veien [mot motstand] fortsetter i Gaza, Vestbredden, Libanon, Jemen og Irak, vil fiendens regjering bli nødt til å akseptere motstandsaksens vilkår,» sa Nasrallah. 

Forrige artikkelEmmanuel Todd: «Vi er vitne til Vestens endelige undergang»
Neste artikkelAksjon mot Israel i MGP
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.