Aksjon mot Israel i MGP

0

Jorun Folkvord skriver på Facebook:

Takk til alle som har sendt meldinger om gårsdagens lynaksjon på MGP, men jeg må oppklare noen poeng og har noen tips til hvordan vi alle kan bidra.

1)

Dette var ikke MIN aksjon. Jeg var en av mange som bidro. Billett, t-skjorte, flagg, lage plan. Mange gjorde en innsats, og de fleste er fra Aksjonsgruppa for Palestina. Dette var et gruppearbeid, det var en tilfeldighet at jeg fikk den synlige rollen.

2)

Mange har kommentert at jeg har vært modig, og jeg takker for det. Jeg tror jeg brukte opp en ukes pulsslag det siste kvarteret før jeg reiste meg opp. Men det er mange som er mye modigere enn meg, og da tenker jeg spesielt på de 116 drepte journalistene. De har betalt en mye høyere pris for sitt mot enn det jeg har gjort. Det var en utrolig sterk markering av alle som lå som døde journalister utenfor NRK i går (bilde fra VG).

3)

Vi er mange som er fortvila og føler vi gjør for lite for å stoppe krigen. Husk at alle små og store bidrag teller. Ting trenger ikke være store og spektakulære. Det er mye vi kan gjøre i det små, ikke minst kan vi si fra om israelske varer hver gang vi ser dem. En diskusjon i lunsjen på jobben kan få en til med på å boikotte, og boikott var det som til slutt knakk apartheidregimet i Sør-Afrika. Du kan finne mer info her: https://palestinakomiteen.no/aktivisme/boikottkampanjer/ og her: https://bdsmovement.net/

4)

Norge har en spesiell rolle, og jeg håper at gårsdagens aksjon får flere til å støtte kravet om å kaste Israel ut av Eurovision-finalen. Du kan signere på opprop her: https://www.opprop.net/utestengt_israel_fra_eurovision

Men husk også at den israelske hæren bruker våpen og utstyr som produseres her i Norge. Om det er små eller store deler av våpnene, om de tar veien via USA før de når Israel? Dette er egentlige uviktige spørsmål, realiteten er at norske våpen brukes i krigen mot sivile på Gaza. Du kan lese mer her: https://www.finansavisen.no/…/norske-vapen-brukes-av… og her https://www.vg.no/…/norske-vaapenkomponenter-kan-ha… og mange andre steder.

5)

Til sist: Mange medier har fokusert på at jeg sitter i bystyret for Rødt Oslo, og det gjør jeg. Men dette var ikke en Rødt-aksjon. Dette var en aksjon for Palestina, og handler ikke om Rødt. Og det handler ikke om meg. Det handler om tusenvis av drepte sivile og barn, det handler om hjemløse, foreldreløse og alvorlig skadde. Det handler om hundretusener som sulter, som ikke har mat, vann eller medisinsk hjelp. Det handler om at vi alle kan gjøre mer. Husk at LITT er NOE og mye mer enn ingenting.

Forrige artikkelHassan Nasrallah: «USAs trusler vil ikke stoppe oss»
Neste artikkelIran angriper Mossad i Irak og IS i Idlib