Bare et «svært lite antall» Leopard 2-stridsvogner er operative i Ukraina

0
En tysk Leopard / Bundeswehr

Sebastian Schäfer, et tysk medlem av De grønne, oppfordrer produsentene til å produsere flere stridsvogndeler og sa at bare et «veldig lite antall» Leopard 2-stridvogner som ble overført til Ukraina, fortsatt er operative. Han sa ingenting om at stridsvognene er klimavennlige eller tilfredsstiller «det grønne skiftet».

Av Kyle Anzalone

3. januar 2024.

En tysk tjenestemann sier at et svært lite antall moderne tyske stridsvogner fortsatt opererer i Ukraina. Politikeren oppfordret den tyske produksjonsindustrien til å produsere flere deler for å kunne gjøre reparasjoner. Kievs støttespillere har tømt sine våpenlagre og sliter nå med å finne nok våpen til å holde det ukrainske militæret i kamp.

Sebastian Schäfer, et tysk medlem av De grønne, oppfordrer produsentene til å produsere flere stridsvogndeler og sa at bare et «veldig lite antall» Leopard 2-stridsvogner overført til Ukraina, fortsatt er operative.

«Bare noen få av de moderne Leopard 2-stridsvognene levert av Tyskland til Ukraina blir fortsatt utplassert i krigen – hovedsakelig fordi reservedeler til reparasjoner mangler, ifølge en beslutningstaker for forsvarsbudsjettet i Tysklands parlament,» rapporterer Business Insider.

Kiev mottok rundt 80 Leopard 2 Tanks fra vestlige støttespillere. USA og Storbritannia har bidratt med et mindre antall Abrams og Challenger Tanks. I tillegg har et utall land sendt Ukraina godt over 100 Leopard 1-stridsvogner.

Ødeleggelsen av Ukrainas stridsvogner kommer i tillegg til mangelen på frontlinjesoldater. USA har nesten brukt opp sitt lager av 155 mm granater. Det hvite hus har forsøkt å dekke over mangelen ved å sende Ukraina klaseammunisjon. Likevel rapporterer ukrainske soldater at de bare har forsyninger til å avfyre et dusin granater per dag.

Det vestlige lageret av luftvern er også i ferd med å gå tomt. Japan gikk nylig med på å sende amerikanske, japanskproduserte Patriot-missiler. De japanske missilene frigjør Washington til å sende Ukraina sine amerikanskproduserte missiler.

Storbritannia kunngjorde nylig at de hadde konvertert 200 luft-til-luft-missiler, som skal avfyres fra bakken, nå blir sendt til Ukraina. En høytstående forsvarstjenestemann i London advarte imidlertid om at de britiske våpenlagrene var brukt opp.


Originalen til denne artikkelen finner du her:

Only a ‘Very Small Number’ of Leopard 2 Tanks Operating in Ukraine

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for Conflict of Interest sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelNord-Korea med ny kurs?
Neste artikkelNRK: «Slår alarm: Rekordmange til lege med utmattelse»
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.