USA bekrefter på nytt at det ikke er noen betingelser for fremtidig militærhjelp til Israel

0

En tjenestemann presiserte også at Biden støtter at Israel fortsetter de voldsomme angrepene etter et forvirrende innlegg på X.

Av Dave DeCamp

Anti-War, 29. november 2023.

Høytstående amerikanske embetsrepresentanter som uttalte seg til POLITICO på onsdag har bekreftet at Biden-administrasjonen ikke har til hensikt å stille noen betingelser for fremtidig militærbistand til Israel, til tross for offentlige kommentarer som antydet at ideen var under vurdering.

Samtidig med økende oppfordringer fra demokrater om å sette betingelser for militærhjelp til Israel, fortalte president Biden reportere at ideen er en «verdig tanke», men amerikanske tjenestemenn sa at det ikke vil skje. «Det er ikke noe vi forfølger for øyeblikket,» sa en tjenestemann.

Kommentarene kommer samtidig med rapporter som sier at USA har presset Israel til å vise tilbakeholdenhet når landet gjenopptar militære operasjoner og utvider dem til det sørlige Gaza, der hundretusener av fordrevne palestinere som flyktet sørover befinner seg.

John Kirby, talsmann for Det hvite hus nasjonale sikkerhetsråd, har sagt at USA har «vært tydelig overfor israelerne om at vi ikke støtter dem i å gå videre med operasjoner i sør med mindre de har en plan for å håndtere det nå økte nivået av sivile der.»

Men det er ingen tegn til at administrasjonen bruker noe av innflytelsen den har over Israel for å begrense sivile tap, og Israels forsvarsminister Yoav Gallant har lovet at Israels operasjoner vil bli enda større enn før når gisselavtalen er over.

En amerikansk tjenestemann har også presisert i en tweet fra president Biden som antydet at han støttet en reell våpenhvile i Gaza. Tirsdag kveld sa presidentens X-konto: «Å fortsette på veien med terror, vold, drap og krig er å gi Hamas det de søker. Det kan vi ikke gjøre».

Mange tok Bidens X-melding som et betydelig skifte i retorikk, da han tidligere har avvist ideen om en varig våpenhvile. Men en høytstående tjenestemann i administrasjonen som snakket med Jewish Insider, sa at det ikke var en endring i politikken, og at USA ville fortsette å støtte det israelske angrepet.

«Vi ønsker at dette skal være den siste krigen, og vi erkjenner at for at det skal skje, kan ikke Hamas være den styrende myndigheten,» sier den høytstående tjenestemannen. «De må være uten makt, for hvis du har Hamas ved makten, vil du sannsynligvis få en ny konflikt.»

Ifølge Gazas mediekontor har det israelske angrepet drept over 15.000 palestinere så langt, inkludert over 6.000 barn og 4.000 kvinner. Utvidelsen av operasjonene i sør forventes å gi flere sivile tap på grunn av konsentrasjonen av fordrevne.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

US Reaffirms There Are No Conditions on Future Military Aid to Israel

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelMeningsmålinger tyder på at Zelensky vil tape valget mot general Zaluzhny
Neste artikkelPolen viser muskler ovenfor Pfizers urimelige vaksineavtaler
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.