Senatet tar ferie til 2024 uten avtale om Ukraina-hjelp

0

Republikanerne vil ikke godkjenne en utenlandsk militær hjelpepakke på 111 milliarder dollar før demokratene er enige om betydelige endringer i grensepolitikken mot Mexico.

På onsdag tok Senatet ferie uten å komme til enighet om Ukraina-bistand, og vil ikke returnere til Washington før 8. januar.

Senatet skulle opprinnelig ta ferie i slutten av forrige uke, men majoritetsleder Chuck Schumer (D-NY) fikk senatorene tilbake på mandag, for å prøve å oppnå en grenseavtale for å låse opp en massiv utgiftspakke på 111 milliarder dollar, som inkluderer militærhjelp til Ukraina, Israel og Taiwan.

Republikanerne ønsker betydelige endringer i asyl- og innvandringslovene for å begrense strømmen av migranter som kommer inn i landet, før de godkjenner den utenlandske militærhjelpepakken, som inkluderer over 60 milliarder dollar for å finansiere Ukraina-krigen i ytterligere ett år. Det hvite hus har antydet at de er villige til å støtte nye innvandringsrestriksjoner, men det er uklart når en avtale vil bli inngått.

New York Times: Congress Abandons Ukraine Aid Until Next Year as Border Talks Continue

Ifølge The Hill har en gruppe forhandlere i Senatet og Det hvite hus blitt enige om å holde virtuelle møter over jul og nyttårsferien, men ingen avstemninger vil skje før neste år. House Speaker Mike Johnsons (R-LA) kammer tok ferie i forrige uke. Johnson og andre republikanske ledere har gjort det klart at de vil støtte den militære hjelpepakken til utlandet, så snart demokratene gjør nok innrømmelser på grensepolitikken.

Demokratene langer ut mot republikanerne for ikke å godkjenne bistanden til Ukraina. «Du vet hvem som kommer til å få den best tenkelige julen? Vladimir Putin»skrev senator Warner på X. «Vår manglende evne til å fornye bistanden til Ukraina er en enorm gave til ham. Vi må få det gjort neste år.»

Lovforslaget på $ 111 milliarder inkluderer $ 14 milliarder i ekstra militærhjelp til Israel for å støtte angrepet på Gaza. Republikanerne i Representantenes hus vedtok et eget lovforslag for å gi Israel disse 14 milliardene, som kuttet finansiering til skattemyndighetene, men det ble ikke tatt opp av Senatet.

Secretary Blinken: «There’s No Magic Pot Of Money,» «Support We Have Designated For Ukraine Is Running Out»

Høytstående NATO-offiserer drept i bombeangrep

Det meldes fra Ukraina at høytstående NATO-offiserer var blant de drepte da et russisk Iskander-missil traff hotellet der de hadde møte.

Rus Advances Entire Front, Ukr Mulls Avdeyevka Retreat, Ukr Defeat Coming: ISW: US Faces Disaster

Forrige artikkelStudie: Covid-vaksinene infiltrerer det menneskelige arvestoffet
Neste artikkelDe politikerne i USA som får mest penger for å støtte Israel