Israelske soldater henretter kvinner og barn men verden vil ikke snakke om folkemord

0

For verdens diplomater virker omfanget av et folkemord mindre problematisk enn det enorme omfanget av å gjøre noe med det.

Av Craig Murray.

INTERNATIONALIST 360 °13. desember 2023

Hovedoppslag på Al Jazeera sine nyheter er henrettelsen av palestinske sivile, inkludert kvinner og småbarn, inne på skolen i Jabalia hvor de søkte tilflukt. De ble alle skutt på kloss hold, uten tegn til bombe- eller missilangrep.

På BBC diskuterer ikke Daily Politics-showet, som består av diskusjoner mellom høytstående britiske parlamentsmedlemmer, Palestina i det hele tatt, fordi den britiske politiske klassen støtter folkemordet, så for dem er det ingenting å diskutere.

I Jabalia ødela også israelerne i dag det siste gjenværende bakeriet.

Det er verdt å påpeke hvorfor dette rett og slett er et folkemord i Gaza:

1) Bevisst ødeleggelse av infrastruktur som støtter sivilbefolkningen, inkludert vannbehandling, elektrisitet, kloakksystemer, bakerier og fiskebåter

2) Bevisst ødeleggelse av nesten alle medisinske fasiliteter

3) Bevisst ødeleggelse av utdanningsfasiliteter, fra universiteter til grunnskoler

4) Bevisst ødeleggelse av infrastrukturen i samfunnet, inkludert Høyesterett, Parlamentet, departementer og rådsbygninger og bevisst ødeleggelse av administrative arkiver

5) Bevisst blokkering av matvarehjelp som induserer massesult

6) Massivt og vilkårlig bombardement. I kriger varierer den generelle andelen barn blant de drepte fra 6 til 8%. I Ukraina er det 6%. I Gaza er det 42%. Dette er ukritisk ødeleggelse av en etnisk gruppe

7) Massehenrettelser av sivile

8) Dehumanisering av palestinerne, inkludert paradering av fanger nakne for offentlig skue og media, og ydmykelse, fysisk mishandling og seksuelt misbruk av dem

9) Tvungen masseforflytning av befolkningen

10) Bevisst målretting mot religiøse og kulturhistoriske bygninger

11) Bevisst målretting av intellektuelt lederskap, inkludert journalister, leger, poeter, universitetslærere og høytstående administratorer

12) Tallrike erklæringer om åpen folkemords-intensjon fra presidenten og statsministeren, ned gjennom nesten hele strukturen av både sivilt og militært etablissement.

Dette er den offisielle definisjonen av folkemord i folkeretten, fra konvensjonen om forebygging og straff av forbrytelsen folkemord.

Artikkel II
I denne konvensjon betyr folkemord enhver av følgende handlinger begått med
den hensikt å ødelegge, helt eller delvis, en nasjonal, etnisk, rasemessig eller religiøs gruppe som
sådan:
a) drap på medlemmer av gruppen,

(b) forårsaker alvorlig kroppslig eller psykisk skade på medlemmer av gruppen;

(c) forsettlig påføre gruppen livsbetingelser beregnet på å forårsake dens fysiske ødeleggelse helt eller delvis;

d) å iverksette tiltak som har til hensikt å hindre fødsler i gruppen,

(e) tvangsoverføring av barn i gruppen til en annen gruppe;

I går deltok jeg på en sesjon som var kalt sammen av Palestina i FN, i Genève. Over 120 stater deltok. Mens den formelle sesjonen besto av uttalelser om nasjonal posisjon med få overraskelser, var jeg i stand til å diskutere med et stort antall delegater i korridorene om hvorfor konvensjonen om folkemord ikke har blitt aktivert, noe som utløser en henvisning til Den internasjonale domstolen.

Svaret er nå klart for meg. Det er ikke slik at folk er bekymret for at en påstand om folkemord ikke vil føre frem i Den internasjonale domstolen. Det er at alle er ganske sikre på at den vil lykkes. Det er ikke noe respektabelt argument for at dette ikke er et folkemord i vilkårene som er skissert ovenfor.

Problemet er at når ICJ har fastslått at dette er et folkemord, følger det at ikke bare er Netanyahu og hundrevis av høytstående israelske embetsrepresentanter og militære personlig ansvarlige, men det er helt klart at «Genocide Joe»* Biden, Sunak og medlemmer av deres administrasjoner også er strafferettslig ansvarlige for medvirkning, etter å ha gitt militær støtte til folkemordet. *(«Folkemord Joe,» kallenavn på USAs president, Joe Biden. O.merkn.)

Den internasjonale straffedomstolen kan ikke ignorere en dom om folkemord fra Den internasjonale domstolen og vil ikke ha noe annet valg enn å utstede arrestordre.

Et folkemord er den verste forbrytelsen. Akkurat hvor forferdelig denne er, har blitt vist til verden som aldri før, gjennom kraften i sosiale medier.

Men for den globale 1% hvis interesser styrer verden, gjør ikke noe antall døde palestinere noen reell forskjell for deres interesser. På den annen side er konsekvensene for det internasjonale systemet for konsentrasjon av formue, dersom vestlige politiske eliter begynner å bli holdt ansvarlige for sine forbrytelser, usikre og bærer derfor mer risiko. Dette er spesielt bekymringen til herskende klasser i både vestlige og arabiske stater.

Det kan høres forbløffende ut, men for verdens diplomater virker omfanget av et folkemord mindre problematisk enn det enorme omfanget av å gjøre noe med det.


Denne artikkelen ble først publisert av INTERNATIONALIST 360 °

Israeli Soldiers Executing Women and Children While the World Refuses to Invoke the Genocide Convention

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelUSA ga Zelensky en kald skulder – i Oslo fikk han stående applaus og milliarder
Neste artikkelFNs generalforsamling: overveldende flertall for våpenhvile i Gaza
Craig Murray er forfatter, kringkaster og menneskerettighetsaktivist. Han var britisk ambassadør i Usbekistan fra august 2002 til oktober 2004 og rektor ved University of Dundee fra 2007 til 2010.