USA ga Zelensky en kald skulder – i Oslo fikk han stående applaus og milliarder

0

Vladimir Zelensky kom som en tigger til USA og bønnfalt Kongressen om 62 milliarder dollar. Han ble sendt hjem med 200 millioner, eller 3 promille av hva han ba om. Så da dro han til Oslo vel vitende om at norske politikere er de mest lettlurte i verden. Det lønte seg godt. Han fikk minst tre milliarder kroner, tilsvarende 280 millioner dollar. Ikke bare gir Norge mer enn USA i denne omgangen, men USAs bidrag er 60 cent per amerikaner mens Oslos bidrag er 51 dollar per innbygger i Norge.

I sin tekst om Den Første Nordmann i Det norske folks bedrøvelige liv og historie, 1968 skrev Odd Børretzen:

«Var Den Første Nordmann rett og slett litt dum? Det er all mulig grunn til å tro det. Så vi vet ganske mye om ham: Han var sin stammes tulling.»

Børretzen mente at denne dumskapen lever videre i oss til denne dag, og når man ser på Norge og norske politikeres forhold til Ukraina må man gi ham rett.

Og de er slik alle sammen.

Dette skriver Tobias Drevland Lund, stortingsrepresentant Rødt, 13. desember på Facebook:

«Historisk dag når president Zelenskyj talte til Stortinget i dag. Slava Ukraini! 🇺🇦»

(Slava Ukraini var slagordet til de ukrainske fascistene i OUN og ble innarbeidet i post-Maidan Ukraina av høyrenasjonalister og fascister som Pravij sektor og Azov.)

Her er en oversikt over Norges støtte til Ukraina og andre land som følge av Russlands angrepskrig mot Ukraina. Oversikten oppdateres fortløpende.

Den norske statskassa er tydeligvis blitt en åpen kassakreditt for ukrainske oligarker og amerikansk våpenindustri. Norske politikere vil ikke ha noen sjanse til å følge disse pengene eller vite hvor de havner. De går til Europas mest korrupte land.

Og de milliardene som går til Ukraina tas fra penger som kunne ha gått til boliger, veier, helse, energi og velferdstiltak her hjemme.

Hele Stortinget prioriterer krig foran det norske folkets interesser. Kunne de ikke ha engasjert seg for fred i stedet?

Og de gjør det på et tidspunkt da resten av den vestlige verden har skjønt at denne krigen er tapt.

Militærstrategen Guri Melby var også på banen. Hun vil bøtte ut enda flere milliarder til Zelensky. Naturligvis:

Og noen vil tjene masse penger:

Forrige artikkelTakk Ursula von der Leyen!
Neste artikkelIsraelske soldater henretter kvinner og barn men verden vil ikke snakke om folkemord