Israelske selskaper gjør seg klare til å bygge ut Gaza for jødiske «settlere»

0

«Tidligere denne uken holdt en koalisjon av nybyggerorganisasjoner – sjenerøst finansiert av staten Israel – «Praktisk forberedelse for Gaza-bosettingskonferansen.» Vi ville tatt feil om vi avfeide disse ideene som marginale, ettersom disse er de politiske kreftene som klarte å kolonisere og annektere Vestbredden

Dette skriver Itay Epshtain, seniorkonsulent for humanitær rett og politikk for Flyktninghjelpen. Han presenterer på sin X-konto informasjon om hvordan israelske selskaper gjør seg klare for å bygge ut Gaza. Selskapet han viser til har spesialisert seg på bosetninger som er illegale ifølge internasjonal rett. Utspillet kan selvsagt være «et stunt», men selskapet som står bak er spesialisert i ulovlig utbygging av jødiske byggefelt og «land grab» av palestinske områder..

«Etter konferansen ble det tatt ut annonser som sa «Gaza er Israels land! Kjemp. Frigjør. Slå deg ned.» «Interesserte inviteres til å ringe en registreringstelefon for re-etablerte bosetninger i Gaza«

«Harei Zahav (Golden Mountains), et selskap som utvikler bosetninger annonserer for bosetninger på Gaza: «et hus på stranden er ikke en drøm! Vi har begynt å rydde steinsprut og avverge husokkupanter

«De navngir et halvt dusin reetablerte og nye israelske bosetninger, og viser deres omtrentlige plassering i hele det okkuperte Gaza.
Selv om dette er et mediestunt, treffer det dype følelser som favoriserer territoriell ervervelse og kolonisering på bekostning av palestinerne.»

Selskapet Harey Zahav driver ulovlig utbygging:

Alle tegningene som Epshtain kommenterer på X er også publisert på Facebooksiden til utbyggerselskapet.

Forrige artikkelFNs ære, USAs skam i Gaza
Neste artikkelNår byråkrater gir blaffen