Iran lover gjengjeldelse etter Israels drap av toppgeneral i Revolusjonsgarden

0
Brigadegeneral Razi Mousavi i møte med Irans president Raisi i Damaskus.

Israels siste angrep på den syriske hovedstaden drepte en ledende general for den iranske revolusjonsgarden som var «ansvarlig for å koordinere» den militære alliansen mellom Teheran og Damaskus.

Irans islamske revolusjonsgarde (IRGC) lovte at Israel vil få «betale prisen» etter å ha bekreftet at brigadegeneral Razi Mousavi, en toppsjef i IRGC Quds styrke, ble drept under et israelsk luftangrep 25. desember i nærheten av Damaskus.

I en uttalelse sa IRGC at Mousavi ble drept «i et kriminelt missilangrep av det falske og barnedrepende sionistregimet,» og la til at Tel Aviv «utvilsomt vil få betale prisen for denne forbrytelsen.»

Sjefen for Quds styrken ble drept under den siste runden med israelske luftangrep nær den syriske hovedstaden, som var rettet mot området rundt Sayyida Zeinab-området på landsbygda i Damaskus.

I følge Al-Mayadeen var Mousavi «en av de mest framtredende sjefene for Quds-styrken […] og en av det befalet som er betrodd det syriske frontavsnittet.»

Iranske medier beskrev ham som «ansvarlig for å koordinere» den militære alliansen mellom Syria og Iran, mens en uttalelse fra IRGC sa at han var ansvarlig for å gi «logistisk støtte til motstandsaksen i Syria».

Uttalelsen la til at Mousavi var en «ledsager» av den drepte IRGC-sjefen Qassem Soleimani, den tidligere sjefen for Quds styrken, som ble drept i et amerikansk luftangrep i Irak i 2020.

Ifølge en rapport fra mars 2022 fra Jerusalem Post har det israelske flyvåpenet utført mer enn tusen luftangrep på syriske mål de siste fem årene.

Når Israel vet at dette drapet vil provosere Iran voldsomt, er det vanskelig å ikke se angrepet som Israels forsøk på å utvide krigen for eventuelt også å trekke inn USA direkte.

Forrige artikkelEnda en by i Øst-Ukraina er falt – den ukrainske hæren trekker seg ut av Maryinka
Neste artikkelRussland – Kina er på rulle