Ben Gvir ber om oppløsning av krigskabinettet hvis Gaza-angrepet trappes ned

0
Ben Gvir på talerstolen

Israel har ikke vist noen tegn til at de planlegger å følge USAs krav og redusere krigens intensitet innen januar.

Av Nyhetsdesken i The Cradle – 25. desember 2023

Israels nasjonale sikkerhetsminister Itamar Ben Gvir oppfordret 21. desember til å oppløse krigskabinettet om intensiteten i Gaza-angrepet reduseres i de kommende ukene.

«Hvis noen har til hensikt, Gud forby, å stanse IDF før Hamas er beseiret og alle gislene er returnert, bør han ta hensyn til at Otzma Yehudit* ikke vil være med ham», sa ministeren. *(Ben Gvirs parti, «Jødisk makt.» O. merkn.)

«Ideen om å redusere aktiviteten i Gaza er en svikt i krigshåndteringen av det lille [krigs]kabinettet. Det bør demonteres umiddelbart. Tiden er inne for å gjenopprette makten til det utvidete [sikkerhets] kabinettet.»

Ben Gvirs kommentarer kommer samtidig som Washington fortsetter å be om at intensiteten i den israelske bakkekrigen mot Gaza reduseres i løpet av de kommende ukene. Amerikanske tjenestemenn sies å kontinuerlig råde Tel Aviv til å unngå sivile tap for å opprettholde internasjonal støtte til krigen. Likevel har USA lovet å fortsette å sende våpen for å støtte den israelske krigsinnsatsen.

I motsetning til sikkerhetsministerens bekymringer har Tel Aviv ikke vist noen indikasjoner på at de planlegger å følge USAs råd og gå over til en lavintensitetsfase av krigen innen januar.

Kilder i Genève fortalte Al-Mayadeen den 19. desember, at «israelske tjenestemenn har avslørt til noen FN-tilknyttede organisasjoner som opererer i Gaza, at krigen vil fortsette i minst to måneder med dagens intensitet, og kanskje enda lenger.»

Det er ikke første gang den nasjonale sikkerhetsministeren kommer med slike trusler.

Mot slutten av den syv dager lange våpenhvilen i slutten av november, truet Ben Gvir med å kollapse regjeringen dersom krigen mot den palestinske motstanden i Gaza ikke ble gjenopptatt.

«Å stoppe krigen = oppløsning av regjeringen», advarte lederen for partiet for jødisk overherredømme på sosiale medier.

I mellomtiden er Israel ikke nærmere sitt uttalte mål om å «utrydde» Hamas. Den 21. desember traff dusinvis av palestinske raketter Tel Aviv, noe som indikerer at de militære kapasitetene til Qassam-brigadene og andre grupper som kjemper i Gaza, fortsatt er intakte etter 75 dager med krig.


Ben Gvir calls to disband war cabinet if Gaza assault scaled back (thecradle.co)

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelIngen funksjonelle sykehus igjen nord i Gaza
Neste artikkelJulefeiringen – samlet rundt bordet idet vi vender tilbake til communio
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.