Ukraina vs. Palestina – tallene forteller historien

0
Av Larry Johnson.

sonar21,  10. november, 2023 

Sivile er dessverre den egentlige kanonføden når krig bryter ut. Grafikken øverst i dette stykket forteller den smertefulle, fryktelige historien. Mediene i USA fortsetter å fremstille dette som en ensidig kamp, med Israel som offer og Hamas som aggressor. Hamas er blitt et synonym for palestiner.

Det er en stor forskjell mellom den nåværende krigen mellom Israel og Hamas og tidligere væpnede konflikter, slik som Gaza-krigen i 2014 – den arabiske og muslimske verden er forent i sin fordømmelse av Israel. Hovedårsaken, etter mitt skjønn, er de virale videoene og bildene av de lemlestede kroppene til palestinske barn drept av israelske luftangrep, som oversvømmer sosiale medier rundt om i verden.

Jeg diskuterte de siste dagenes hendelser med Dmitri Simes Jr. og dommer Napolitano:

Ukraine vs. Palestine — The Numbers Tell the Story

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelKronekollapsen – «vi er spilt sjakk matt»
Neste artikkel5 ting du må vite om WHO-forhandlingene
Larry Johnson
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.