To millioner mennesker på gata for Palestina i Jakarta

0

Det skal ha vært to millioner deltakere i massemønstringa for Palestina i Indonesias hovedstad Jakarta 5. november 2023. Avisa The Star i Malaysia skriver hundretusener, og det er tydeligvis ikke å ta for hardt i.

Hundretusenvis av mennesker samlet seg i hovedstaden i Indonesia søndag for å vise sin solidaritet med det palestinske folket og fordømme israelske angrep på palestinske sivile.

Mønstringa som ble organisert av ulike grupper i den indonesiske folkealliansen for Palestina, begynte med en marsj gjennom byen og samlet seg ved nasjonalmonumentet i hjertet av Merdeka-plassen.

De fleste deltakerne hadde på seg hvite antrekk, viste #FreePalestina-bannere og viftet med palestinske flagg mens de sang slagord sammen, og ba Israel om å stoppe sine angrep på Gaza.

De fremmøtte inkluderte religiøse ledere, politiske skikkelser og ministre som utenriksminister Retno Marsudi og religionsminister Yaqut Cholil Qoumas.

Tilstede var også speaker i parlamentet Puan Maharani, tidligere visepresident Jusuf Kalla og presidentkandidat Anies Baswedan.

Retno gjentok regjeringens urokkelige støtte til det palestinske folkets kamp og uttrykte takknemlighet for samfunnets bidrag til humanitære hjelpeoppdrag til Gaza.

Hun resiterte også et dikt med tittelen «Palestin, Saudaraku», med den gripende linjen, «hvert 10. minutt dør ett barn i Gaza, tusenvis av foreldre mister barna sine».

Se noen av videoene fra denne gigantiske solidaritetsdemonstrasjonen:

Indonesia er verdens største muslimske land og er verdens fjerde mest folkerike land med sine 280 millioner innbyggere.

Israels forbrytelser og folkemorderiske handlinger mot palestinerne i Gaza har fåt hele Det globale sør og også millioner av mennesker i vest til å vende seg i avsky mot de ansvarlige i Tel Aviv og Washington.

Eller som magasinet Time skrev nylig: The West Is Losing the Global South Over Gaza.

Det er ingen måte den brutte tilliten kan gjenopprettes på.

Forrige artikkelVirkelighetsfjernt klimastandpunkt
Neste artikkelUfrivillig moro i Aftenposten